Home > TOP Oss overtuigend langs Go Ahead Eagles
NIEUWS
TOP Oss overtuigend langs Go Ahead Eagles
23 april 2019

Zeven punten uit de laatste drie duels.  Dat is het resultaat van de duels met Sparta, Roda JC en Go Ahead Eagles. De kans dat TOP Oss de eerste ronde van de play-offs haalt, is weer een stuk groter geworden. Sterker nog, als de Ossenaren de komende twee wedstrijden winnen, kunnen zij misschien de eerste ronde over slaan. Maar zo ver is het nog niet.

Oud-spelers Istvan Bakx en Richard van der Venne deden niet mee bij de Eagles. Zij waren niet fit genoeg en de Deventernaren hoefden geen risico’s te nemen; ze zijn namelijk al geplaatst voor de Play-Offs.

Foto’s: Bert van Berkum

Paasduel
Op 2e Paasdag stond er een mooie wedstrijd op de planning voor TOP Oss. Go Ahead Eagles kwam op bezoek en dat is een tegenstander waar TOP Oss goed tegen kan voetballen. Eerder dit seizoen wist de ploeg van Klaas Wels al met 0-1 te winnen in Deventer. Vanaf de eerste minuut zat TOP Oss lekker in de wedstrijd. Het elftal van Klaas Wels domineerde en drong de Eagles terug tot hun eigen zestien. Het leverde na tien minuten de eerste echte kans op. Dogan kreeg de bal diep, maar kon de bal niet langs de uitstekend keepende Hobbie Verhulst krijgen.

TOP Oss werd daarna steeds beter, maar kwam eigenlijk nagenoeg niet tot echt grote kansen. De rood-witten probeerden zo aanvallend mogelijk te spelen, maar kwam niet door de defensie van de ploeg uit Deventer. Na 35 minuten spelen lukt dat wel. Via een flitsende aanval kwam de bal terecht bij Phillipe Rommens, maar die schoot net over. Een gemiste kans om op 1-0 te komen.

Rode kaart
Aan het eind van de eerste helft gebeurde er iets heel aparts. Aanvaller Thomas Verheydt verloor een duel van Lorenzo Pique en schopte de verdediger vervolgens totaal onnodig onderuit. Het leverde hem een rode kaart op en kan de rest van de reguliere competitie zeer waarschijnlijk op zijn buik schrijven. De rode kaart zal ongetwijfeld uit frustratie zijn voortgekomen, aangezien de aanvaller weinig tot geen bruikbare ballen kreeg van zijn teamgenoten.

Door de rode kaart moest Go Ahead met tien man verder en ging het vervolgens nog meer voor de goal hangen dan dat het al deed. TOP Oss rook zijn kans en begon met een schotoffensief. De ene na de andere bal vloog richting het doel van Go Ahead. Zelfs Niels Fleuren kregen kansen om te scoren. De schoten gingen of ver over of naast, of werden gepakt door Verhulst.

Rode kaart
Na 67 minuten kreeg TOP eindelijk loon na werken. Dogan nam aan, draaide en schoot de bal kiezelhard tegen de touwen. De aanval begon overigens bij Ronald Koeman, die de bal heel netjes uit de lucht plukte bij een hoekschop en het spel snel hervatte.

Na de 1-0 ging TOP voorzichtig op zoek naar een tweede doelpunt, maar die kwam er niet. De Ossenaren hebben laten zien waarom zij op plaats zeven staan en waarom zij dat verdienen. Er werd bij vlagen geweldig gespeeld.

Met nog twee wedstrijden te gaan, is de grens van 60 punten nog te passeren. Niets is zeker in het leven, maar de kans is groot dat als TOP de komende twee wedstrijden net zo speelt als gisteren, de Play-Offs zeker zijn.

Huseyin Dogan besliste voor de tweede keer het treffen met Go Ahead. Zijn teller staat nu op 19 goals.