Home > TOP Oss onderuit tegen MVV Maastricht: 0-1
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss onderuit tegen MVV Maastricht: 0-1
10 november 2023

Het is TOP Oss vanavond wederom niet gelukt om een resultaat te boeken in eigen huis. MVV Maastricht had vanavond aan één doelpunt genoeg om de drie punten mee terug naar Limburg te nemen.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Cambuur besloot Ruud Brood om zijn ploeg vanavond op twee plekken te wijzigen. Sven Zitman en de geschorste Amine Rehmi moesten de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, wat voor Jonathan Mulder en Konstantinos Doumtsios een plekje in het basiselftal betekende.

Het waren de bezoekers uit Maastricht die het initiatief in handen namen in de eerste minuten van de wedstrijd. De eerste grote kans kwam dan ook op het conto van de Maastrichtenaren. Het was oud-TOP Oss speler Bryan Smeets die de bal op het hoofd van een andere oud-TOP Oss speler – Mart Remans – afleverde. Hij wist de bal op zijn beurt achter Mike Havekotte te koppen, maar werd vervolgens teruggefloten vanwege buitenspel. Het spelbeeld bleef hierna onveranderd; MVV had de bal en TOP Oss loerde op een uitbraak via de counter. Het aantal kansen bleef echter schaars voor beide ploegen. In minuut 22 kon TOP Oss voor het eerst gevaarlijk worden. Het was de vliegensvlugge Joshua Zimmerman die de bal op het hoofd van Konstantinos Doumtsios wist te plaatsen. De doelpoging van de Griek bleek echter een makkelijke prooi voor doelman Romain Matthys. Tien minuten later was het wederom Bryan Smeets die gevaar wist te stichten. Hij werd weggestoken in de diepte en kwam vervolgens oog in oog te staan met Mike Havekotte. De middenvelder bleek zijn vizier nog niet op scherp te hebben en schoot de bal hard voorlangs. In het restant van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en vielen er geen kansen meer te noteren.

In de rust besloot Ruud Brood om één wissel door te voeren. Het was Jonathan Mulder die achterbleef in de kleedkamer. Maxim van Peer was zijn vervanger. TOP Oss leek meteen nieuwe energie te hebben gevonden en kreeg dan ook de eerste kans van de tweede helft. Een schitterende aanval via de rechterkant van het veld werd knap teruggelegd op Arthur Allemeersch. Hij vuurde op zijn beurt een goed geplaatst schot af op het doel van Romain Matthys, die de bal met zijn vingertoppen uit het doel wist te houden. Drie minuten later wist TOP Oss weer een grote kans te creëren. Ditmaal was het Konstantinos Doumtsios die zijn kopbal nét over het doel zag eindigen. Een minuut later probeerde Thijs van Leeuwen de doelman in de korte hoek te verschalken. Zijn inzet was echter niet krachtig genoeg en kon dan ook simpel gered worden. Even later viel het eerste doelpunt van de wedstrijd te noteren. Een voorzet van Tunahan Tasçi werd door niemand aangeraakt en eindigde pardoes achter Mike Havekotte in de verre hoek: 0-1. Het was aan de ploeg van Ruud Brood dus de taak om zich terug te knokken in de wedstrijd. MVV leek echter niet veel later gevaarlijk te worden. De bal belandde op een meter of tien van het doel voor de voeten van Rayan Buifrahi. Calvin Mac-Intosch wist zijn inzet echter knap te blokkeren en daarmee een grotere achterstand te voorkomen. Het lukte TOP Oss in de slotfase niet meer om gevaarlijk te worden, waardoor het doelpunt van Tunahan Tasçi de enige van de wedstrijd bleek te zijn.

Wederom kon TOP Oss vanavond dus geen resultaat boeken in eigen huis, waardoor het op zeven punten blijft steken. Volgende week staat er vanwege interlandvoetbal geen speelronde op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Een week later reizen we af naar Amsterdam voor het treffen met Jong Ajax.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?