Home > TOP Oss onderuit tegen koploper Willem II
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss onderuit tegen koploper Willem II
12 januari 2024

TOP Oss heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar afgesloten met een nederlaag tegen Willem II. De bezoekers waren, dankzij doelpunten van Ringo Meerveld, Matthias Verreth en Jeremy Bokila, met 0-5 te sterk voor de Ossenaren.

Het elftal van Ruud Brood was voor deze wedstrijd op twee plekken gewijzigd ten opzichte van de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Calvin Mac-Intosch en Grad Damen vervingen Rick Dekker en Jonathan Mulder. Verder zaten de kersverse aanwinsten Abel Stensrud en Selim Can Sömnez voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie.

In de eerste helft was het voornamelijk Willem II dat van zich liet horen. De Tricolores lieten  in de eerste tien minuten van de wedstrijd twee grote kansen onbenut, maar in de veertiende minuut was het Ringo Meerveld die de Tilburgers alsnog op een 0-1 voorsprong wist te zetten. Ook na dit doelpunt was Willem II de bovenliggende partij. De ploeg van hoofdtrainer Peter Maes had het betere van het spel en wist dit overwicht vlak voor de rust om te zetten in een 0-2 voorsprong. Het was Matthias Verreth die de bal vanaf twintig meter in de bovenhoek wist te schieten.

In de rust voerde TOP Oss twee wissels door. Amine Rehmi en Thijs van Leeuwen bleven in de kleedkamer achter, zij werden vervangen door Konstantinos Doumtsios en Joshua Zimmerman. De invallers konden het verschil echter niet maken. In de 61e minuut was het Jeremy Bokila die de 0-3 op het scorebord wist te zetten. Na dit wapenfeit was de aanvaller echter nog niet klaar. Vijf minuten later was het namelijk wederom raak voor de spits, die de bal beheerst langs Havekotte wist te tikken.

Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Ringo Meerveld. De middenvelder maakte zijn tweede van de avond en wist met een bekeken stiftje de eindstand op 0-5 te bepalen.

Volgende week staat er voor TOP Oss wederom een thuiswedstrijd op het programma. Op vrijdag 19 januari zal de ploeg van Ruud Brood het om 20:00u opnemen tegen Telstar.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...