Home > TOP Oss onderuit tegen Excelsior
NIEUWS

TOP Oss onderuit tegen Excelsior

10 juli 2019

TOP Oss heeft het eerste oefenduel van de voorbereiding verloren. In Delden was Eredivisie-degradant Excelsior met 3-1 te sterk.

Het elftal van Klaas Wels – die met zes proefspelers naar het oosten is afgereisd – kwam wel al vroeg op voorsprong. Lorenzo Piqué promoveerde na vier minuten een hoekschop tot doelpunt: 0-1. Het bleek geen voorbode voor een zege, want daarna kwamen de Rotterdammers. Fel en met veel pressie vooruit.

De oefenpot werd door de staf aangegrepen om veel spelers een helft aan het werk te zien. Daarnaast heeft elke speler evenveel arbeid kunnen verrichten.

TOP had moeite om onder deze druk uit te komen en zag dat Excelsior de touwtjes in handen nam. Dat leidde ook al vlot tot de gelijkmaker. Ook deze viel uit een corner; dit keer was Thomas Oude Kotte trefzeker met het hoofd. Na een half uur spelen kwamen de Kralingers ook op voorsprong via Kyle Ebicilio. Hij was het eindstation van een vlotlopende aanval.

In de tweede helft was het duel wat meer in evenwicht. Toch bleven de beste kansen voor Excelsior, maar hadden ze de hulp van een Ossenaar nodig om het net te laten bollen. Rick Stuy van Herik werkte de bal in eigen doel. Daarna werd er niet meer gescoord.

Willem II is zaterdag de volgende tegenstander. Dat duel wordt om 12.00 uur bij RKSV Oisterwijk gespeeld.

TOP Oss 1e helft
Koeman; Vanacker (proef), Piqué, Den Heijer (proef), Fleuren, Bourdouxhe; Kaak, P. Rommens, Abdulahi (proef); Stroo en Hutten.

TOP Oss 2e helft
Koeman; Opdam (proef), Ter Borgh, Van Doorn (proef), Stuy van den Herik, O. Rommens; Overgoor, Briels, Tiebosch; Loukili (proef) en Büttner.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“We zetten stappen”

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed...

Selectie compleet; op de foto

De transferperiode zit erop en de selectie voor het seizoen 2019/2020 is dus - voorlopig, want het blijft de voetballerij - rond. Tijd voor hoffotograaf Bert van Berkum op de hele groep...