Home > TOP Oss onderuit tegen ADO Den Haag
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss onderuit tegen ADO Den Haag
2 februari 2024

Het is TOP Oss vanavond niet gelukt om de derde overwinning op rij te boeken. De nummer drie van de ranglijst – ADO Den Haag – kwam vanavond op bezoek in het Frans Heesen Stadion en bleek na negentig minuten met 1-3 te sterk voor de ploeg van Ruud Brood. Alle doelpunten vielen in de eerste helft, waarna beide ploegen er niet meer in slaagden om het net te vinden in de tweede helft.

Na de sterke reeks van de afgelopen twee weken (1-0 winst tegen SC Telstar en 1-2 winst tegen SC Cambuur) besloot Ruud Brood om zijn ploeg op een enkele plek te wijzigen. Het was de ervaren Grad Damen die terugkeerde op het middenveld, wat ten koste ging van de basisplek van Giovanni Troupée. Ilounga Pata zakte op zijn beurt één linie en was daardoor weer terug te vinden op zijn oude vertrouwde rechtsback positie.

In de openingsfase nam geen van beide ploegen het duidelijke overwicht in handen. Na een ruime tien minuten voetballen kregen de gasten uit Den Haag een vrije trap toegekend op de rand van het zestienmetergebied. Het was Kürsad Sürmeli die plaatsnam achter de bal en het leer vervolgens knap in de linkerbovenhoek wist te plaatsen. De middenvelder liet Mike Havekotte kansloos en zette de Hagenezen daarmee op voorsprong: 0-1. TOP Oss ging echter niet bij de pakken neerzitten en liet in de daaropvolgende fase enkele keren van zich horen. Het was Delano Ladan die doorbrak via de rechterkant en de bal vervolgens knap wist terug te leggen op Arthur Allemeersch. De Belg raakte de bal goed, maar zag zijn inzet gestopt worden door een verdediger van ADO Den Haag. Uit de daaropvolgende corner was het wederom Allemeersch die dicht bij de gelijkmaker was. Hij kreeg de bal perfect op zijn hoofd, maar zag zijn kopbal van dichtbij gestopt worden door Nick Marsman. Enkele minuten later was het echter ADO Den Haag dat de gelukkige was en de voorsprong wist uit te breiden. Spits Henk Veerman nam de bal knap aan en kwam daarmee oog in oog met Havekotte. De Volendammer schoof de bal vervolgens koelbloedig binnen: 0-2. De gasten uit Den Haag hadden de smaak vervolgens goed te pakken en scoorden even later ook de derde treffer van de avond. De bal werd vanaf de rechterkant strak voorgegeven richting de tweede paal, waar Jort van der Sande klaar stond om binnen te tikken: 0-3.

Ruud Brood besloot vervolgens om in te grijpen en al vroeg in de wedstrijd een dubbele wissel toe te passen. Het waren Konstantinos Doumtsios en Joshua Zimmerman die binnen de lijnen kwamen voor de extra aanvallende intenties. Dit bleek vlak voor de rust gelijk zijn vruchten af te werpen. Roshon van Eijma stak met een prachtige lange bal de zojuist ingevallen Konstantinos Doumtsios weg in de diepte, die doelman Nick Marsman wist te passeren met een knappe lob: 1-3. Even later was het scheidsrechter Wouter Wiersma die voor de rust floot in het Frans Heesen Stadion.

Het waren de Hagenezen die het sterkste uit de kleedkamer wisten te komen. De rappe Joel Ideho zorgde al na twee minuten voor het eerste gevaar van de tweede helft. Hij kapte naar binnen en zocht met zijn schot de verre hoek. Lars Nieuwpoort gooide zich echter knap in de baan van het schot, waardoor de bal via een deflectie op de lat eindigde. De eerste écht grote kans van TOP Oss in de tweede helft kwam van de voet van Abel Stensrud. Ilounga Pata gaf de bal knap voor richting de Noorse spits, die de bal op de volley nam en bijna de aansluitingstreffer wist binnen te schieten. De wedstrijd golfde in het restant op en neer, waarbij beide ploegen kansrijk waren om een doelpunt te maken. In de blessuretijd kreeg TOP Oss nog een uitgerekende mogelijkheid om alsnog het tweede doelpunt van de avond te scoren. De bal bleef hangen in het zestienmetergebied en kwam terecht voor de voeten van Lars Nieuwpoort, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Even later vond scheidsrechter Wouter Wiersma het genoeg en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Op zondag 11 januari gaat de bal rollen om 14:30 uur.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...