Home > TOP Oss onderuit in Velsen-Zuid
TOPIC
TOP Oss onderuit in Velsen-Zuid
29 september 2018

Op bezoek bij Telstar hebben we voor de tweede keer dit seizoen verloren. Het was – zeker voor de rust – matig wat de mannen van Klaas Wels op de mat legde en dat resulteerde in een terechte achterstand. Die kwamen we niet meer te boven: 1-0.

Huseyin Dogan was afwezig, omdat hij nog te veel last had van zijn hamstring. Delano Ladan was zijn vervanger. Lion Kaak zat ziek thuis.

Weinig Oss’ gevaar
In het eerste deel van de wedstrijd ging het aardig gelijk op, maar wisten beide ploegen nauwelijks mogelijkheden te creëren. Na 22 minuten was de eerste serieuze kans voor Telstar. Donny van Iperen leek ook van dichtbij te scoren, maar Nick Olij had een katachtige reflex in huis. “Wij zijn niet bang, want Olij is erbij”, klonk het vanuit het bezoekersvak.

Even later moest de doelman alsnog capituleren. Rechtsback Rodney Cabral combineerde en sneedt dwars door de verdediging om vervolgens de 1-0 binnen te schuiven. Daarna gebeurde er bar weinig voor beide doelen. Zodoende zocht Telstar, dat feller speelde en gemakkelijker een medespeler vond, met een voorsprong de kleedkamer op.

Op zoek
Na de pauze werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Een moeizame jacht, maar we kwamen dichtbij. Eerst ontsnapte Delano Ladan, maar hij werd naar de grond getrokken door Elson Brito. Scheidsrechter Marc Nagtegaal hield het bij een gele kaart. De vrije trap van Philippe Rommens zeilde rakelings over de kruising.

Even later was Norichio Nieveld héél dichtbij 1-1. Uit de kluts kwam de bal voor zijn voeten en daar leek hij van te profiteren. Ware het niet dat Van Iperen zich voor de bal gooide en de gelijkmaker voorkwam. Aan de andere kant hield Olij TOP op de been door Senne Lynen van scoren af te houden.

Alles op alles
In de slotfase kwam Koen van der Biezen er als extra aanvaller bij, kopte invaller Patrick N’Koyi naast en kreeg Bryan Smeets nog een beste kans. Hij controleerde een voorzet bij de tweede paal, maar treuzelde te veel. De middenvelder besloot een medespeler te zoeken, maar vond die niet. Het bleef bij 1-0.

Scoreverloop
26. Cabral 1-0

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash (84. Van der Biezen), Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren (73. Janssen), Van der Sluys; Nieveld, Rommens, Smeets; Ladan, Oratmangoen (62. N’Koyi)

Op naar Jong FC Utrecht. De Domstedelingen zijn volgende week vrijdag te gast in Oss.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...