Home > TOP Oss nipt onderuit tegen Roda JC 1-2.
NIEUWS
TOP Oss nipt onderuit tegen Roda JC 1-2.
13 maart 2022

TOP Oss heeft het duel met Roda JC afgelopen vrijdag nipt verloren. Het was een wedstrijd waar alles in zat, passie, strijd en een lelijke blessure. 

De man van de wedstrijd had een dubbele dekking nodig!

Foto’s: Bert van Berkum

Nadat TOP Oss in Kerkrade tegen Roda JC vrij kansloos met 3 – 0 had verloren wilden de mannen gisteren revanche op de tegenstander en op zichzelf halen. Na een behoorlijk gelijkopgaand duel lukte dit helaas net niet en verloren de Ossenaren nipt met 1 – 2.
TOP kwam wat beter uit de startblokken en kreeg twee behoorlijke kansen om de score te openen. Roda JC kwam echter direct op voorsprong toen uit een corner Norbert Alblas en de inkomende Joppen op elkaar botsten en de bal nadien tergend langzaam het doel in rolde. Helaas hield Norbert Alblas aan dit adembenemend incident binnen het 5 metergebied een hersenschudding over. De treffer werd toch toegekend 0-1. Na deze treffer wisten de mannen uit Kerkrade de 0-1 voorsprong tot aan de rust vol te houden. Dat TOP Oss meer verdiende deed niet ter zake.

Na de pauze betrokken de mannen van Streppel de verdedigende stellingen. Aan de mannen van onze coach Bob Peeters de taak om de muur te doorbreken. Dat lukte maar matig. Toch viel in de 65e minuut de al met al verdiende gelijkmaker. Uitblinker Yannick Leliendal bereikte aanvoerder Rick Stuy van den Herik. Zijn kopbal was onhoudbaar 1-1!
Het publiek ging er nog wat beter voor zitten maar kwam bedrogen uit. Roda herpakte stevig het initiatief. We werden beperkt tot tegenhouden. Dat lukte tot de 78e minuut. Dylan Vente ontsnapte aan onze aandacht na een verdedigbare voorzet. Na deze 1-2 leidde ons slotoffensief niet meer tot de toch wel verdiende gelijkmaker,

Komende maandag halen we in bij FC Dordrecht.

Morgen speelt TOP Oss het inhaalduel tegen FC Dordrecht

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...