Home > TOP Oss neemt voorlopig afscheid van Marcel van der Sloot
NIEUWSTOPIC
TOP Oss neemt voorlopig afscheid van Marcel van der Sloot
4 april 2023
De wegen van TOP Oss en Marcel van der Sloot scheiden zich na dit seizoen. Het contract van de assistent-trainer en clubtopscorer aller tijden wordt niet verlengd.

De clubleiding is van mening dat om scherpte te behouden, men soms uit de comfortzone moet stappen. Er wordt momenteel volop naar nieuwe impulsen in het Frans Heesen Stadion gezocht. Daarom is het besluit genomen om Marcel van der Sloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Die beslissing is niet licht genomen, want dat Van der Sloot de club veel gegeven heeft, mag duidelijk zijn.

Assistent-trainer Van der Sloot nam in het begin van dit kalenderjaar tijdelijk de honneurs als hoofdtrainer waar, nadat de club haar verbintenis met trainer Kristof Aelbrecht beëindigde. Van der Sloot beschikt echter nog niet over het hoogste trainersdiploma, waardoor de reglementen het niet toelaten hem het volledige seizoen als coach af te laten maken. Vanaf komend seizoen gaat hij aan de slag als hoofdtrainer bij VV Dongen, waarmee hij in de toekomst kan gaan voldoen aan de toelatingseisen voor de trainerscursus. Die stap was al genomen voordat TOP Oss besloot zijn contract niet te verlengen, en staat volledig los daarvan.

Als voetballer was Van der Sloot in twee afzonderlijke periodes actief voor de Ossenaren. Van 2003 tot 2007 en van 2011 tot 2014 maakte hij er als aanvallende middenvelder furore. Met 58 doelpunten schopte hij het tot topscorer aller tijden. In de rol van assistent-trainer gaf hij naast hoofdcoach Klaas Wels in seizoen 2018/2019 bovendien vorm aan het meest succesvolle jaar van de club.

TOP Oss wenst Marcel van der Sloot dan ook alle succes met het vervullen van zijn ambities binnen het trainersvak. Daarnaast bedankt de club hem voor alles wat hij voor het rood en wit betekend heeft, en hoopt hem in de toekomst ooit weer in het Frans Heesen Stadion te mogen verwelkomen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?