Home > TOP Oss en N.E.C. versterken hun samenwerking, en dat is direct zichtbaar
NIEUWSTOPIC
TOP Oss en N.E.C. versterken hun samenwerking, en dat is direct zichtbaar
9 augustus 2023
TOP Oss en N.E.C. intensiveren hun samenwerking in de Voetbalacademie. Het eerste resultaat daarvan, is al direct zichtbaar. Vijf spelers van de Nijmeegse school trekken komend seizoen trots het Osse rood-wit aan, terwijl jeugdspelers van een nieuw O10 team in Oss over het veld razen.

Sinds 2009 is de N.E.C. Voetbalacademie in Nijmegen al het gedeelde opleidingsinstituut van de BVO’s TOP Oss en N.E.C. Nijmegen. Spelers als Dennis Janssen en Ragnar Oratmangoen plukten de vruchten van die samenwerking, die desalniettemin in recente jaren niet altijd even zichtbaar was. Een gemiste kans voor beide clubs, zo beseft men inmiddels. Het komende seizoen wordt er zowel in Oss als in Nijmegen dan ook vol ingezet op een intensivering van dit partnerschap, en de gevolgen daarvan zijn bij TOP al direct zichtbaar.

Jeugdteam O10
“N.E.C. hecht groot belang aan de ontwikkeling van spelers in een omgeving waarin ze zich vertrouwd voelen. Als gevolg daarvan krijgen jeugdspelers onder de vlag van N.E.C. de kans om aan te sluiten bij het O10-jeugdteam in Oss”, zo vertelt Carlos Aalbers, technisch directeur van N.E.C. “Dit stelt hen in staat om dicht bij hun familie en vrienden te blijven en tegelijkertijd te profiteren van professionele training en begeleiding. Deze aanpak benadrukt de toewijding van beide clubs om jonge spelers de beste kansen te bieden in hun voetbalcarrière, terwijl ze dus verankerd blijven in hun eigen vertrouwde omgeving.”

Vijf spelers in Oss
Daarnaast treden maar liefst vijf spelers van de Voetbalacademie in Nijmegen toe tot de Osse selectie. De 20-jarige doelman Maarten Schouten gaat er de concurrentiestrijd aan met sluitposten Lars van Meurs en Mike Havekotte, onder begeleiding van keeperstrainer Ronnie Buitenkamp. Maar ook centrale verdedigers Guus Gertsen (20 jaar) en de uit Veghel afkomstige Thomas Cox (21 jaar) sluiten aan om de Osse achterhoede van meer slagkracht te voorzien. Op de linkerflank krijgen zij gezelschap van de 19-jarige Tilburger Julian Kuijpers. Hij volgde een groot deel van zijn opleiding bij PSV, voordat hij in de zomer van 2022 naar Nijmegen kwam. En de aanval wordt versterkt door de 20-jarige Maxim van Peer, die na een aantal jaar bij VVV in de winter de overstap naar Nijmegen maakte.

Win-win-win situatie
“De samenwerking tussen onze clubs biedt enorm veel potentieel”, vindt technisch directeur van TOP Oss Linton Posthumus. “Spelers uit de jeugdopleiding die nog niet helemaal klaar zijn voor de eredivisie maar wel al een maatje te groot worden voor Jong N.E.C., kunnen bij ons hun talenten verder ontplooien. Door zich hier te slijpen aan meer ervaren spelers, en mogelijk in een profcompetitie te debuteren. Met het aanhalen van de banden tussen beide clubs, creëren we een win-win-win situatie waar TOP, N.E.C. én de spelers zelf alleen maar baat bij kunnen hebben.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?