Home > Een TOP Oss vol vechtlust scoort uiteindelijk niet tegen MVV
NIEUWS
Een TOP Oss vol vechtlust scoort uiteindelijk niet tegen MVV
7 oktober 2022

Vanavond verloor TOP Oss in eigen huis van MVV Maastricht. De Ossenaren creëerden veel kansen, maar wisten zichzelf niet te belonen. Doelman Matthys bleek een feilloze plaaggeest te zijn voor TOP Oss. Voor MVV betekenen de drie punten aansluiting bij de top drie. TOP Oss valt door de nederlaag terug naar de zestiende plek.

Keeper Romain Matthys, plaaggeest van TOP Oss

Voorafgaand aan de wedstrijd werden aanvoerder Rick Stuy van den Herik en centrale verdediger Lorenzo Piqué in het zonnetje gezet dor TOP Oss. Beide spelers tikten onlangs namelijk de magische grens van 300 wedstrijden in het rood-witte shirt van TOP Oss aan. Gefeliciteerd toppers!

Beide teams begonnen rustig aan de wedstrijd. Zowel TOP Oss als MVV wisten de bal binnen de ploeg rond te tikken. In minuut twintig deed zich de eerste echte dreiging voor: Richonell Margaret schoot een bal vanaf de linkerkant net over de kruising. TOP Oss speelde opnieuw in een 5-3-2 opstelling, net als vorige week tegen Helmond Sport. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht met kansen over en weer. Richonell Margaret loste vijf minuten voor rust opnieuw een schort richting doel, maar zag het net over zeilen. De 0-0 gelijke stand bleef daardoor tot aan de rust gehandhaaft.

Trainer Kristof Aelbrecht besloot in de rust voor een extra spits te kiezen, en bracht Delano Ladan binnen de lijnen in ruil voor de geblesseerde Trevor David. De Ossenaren speelden vol bravoure, maar het was MVV dat op een 0-1 voorsprong kwam. Een goede combinatie van de Maastrichtenaren eindigde bij oud-TOP Oss speler Mart Remans, die Thijs Jansen wist te verschalken.

Na het doelpunt bleef de Osse equipe in zichzelf geloven. Op de tribunes telde men bijna de gelijkmaker al, toen een schot van Richonell Margaret door MVV goalie Matthys met een katachtige reflex op de lat getikt werd. Ook Thijs Jansen liet zich kort daarna zien met een prachtige redding. MVV bracht de bal voor het doel van TOP Oss, maar de doelman wist de bal op magische wijze over het aluminium heen te werken.

TOP Oss kreeg kans na kans, maar steeds was Matthys de plaaggeest voor de Ossenaren. In minuut 74 wisselde Kristof Aelbrecht nogmaals een spits voor een verdediger; ditmaal was het Tohsio Lake die erin kwam voor Milan Hilderink. De wedstrijd naderde het einde en voor de derde keer op rij besloot de trainer om een aanvallende kracht in de ploeg te brengen. Jearl Margaritha kwam binnen de lijnen voor Richonell Margaret, maar de drie aanvallende wissels bleken helaas niet genoeg voor een resultaat. Dat de wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-1 nederlaag, lag niet aan de tomeloze inzet die er in het Frans Heesen Stadion te zien was. Diezelfde teamgeest gaat volgende week mee naar FC Eindhoven!