Home > TOP Oss moet genoegen nemen met een gelijkspel
NIEUWSTOPIC
TOP Oss moet genoegen nemen met een gelijkspel
9 mei 2023
Ook op Sportcomplex De Kalverhoek weet TOP Oss niet te winnen. 87 minuten lang dachten de Ossenaren de drie punten mee naar huis te nemen, maar uiteindelijk moest het genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Bij TOP Oss was er voor het eerst een basisplaats weggegeld voor Jong AZ-huurling Vasilios Pavlidis. Joshua Sanches maakte tegen Almere voor het eerst na lang blessureleed weer minuten, maar ook hij verscheen maandagavond weer aan de aftrap. Ook Abdat zat na een lange blessure weer voor het eerst op de bank. Hij mocht geen minuten maken.

Eerste helft
In de beginfase was het Jong AZ dat het spel maakte. De Alkmaarders waren meer in balbezit, maar kansen waren er over en weer. Zo stuitte Van Hoeven op doelman Deen en De Jong en Meerdink op Jansen. Linksback Van der Sluijs probeerde het van afstand, maar zijn schot eindigde naast de palen. In de 30ste minuut was daar, na juist een wat sterkere fase van Jong AZ, de 0-1. Een strakke voorzet van Ilounga Pata werd door iedereen gemist en eindigde tegen de touwen. Tien minuten later was Margaritha gevaarlijk. Hij liep op doelman Deen af, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Mede dankzij een aantal uitstekende reddingen van Thijs Jansen, gingen de Ossenaren de rust in met een 0-1 voorsprong.

Tweede helft
Jong AZ kwam sterk uit de kleedkamer. Na twee minuten kon Barasi uithalen van zo´n elf meter, maar Jansen lag op tijd in de hoek om een doelpunt te voorkomen. Daarna was er weinig te beleven in de tweede helft. Van de kansrijke 1ste helft was weinig over. In de 67ste minuut kreeg Margaritha een schotkansje, maar hij schoot recht door het midden. Niet veel later schoot Griffith snoeihard op de paal. De thuisploeg drukte door en dat leidde in de 88ste minuut tot de gelijkmaker van Poku. In de minuten erna was Jong AZ nog meerdere keren gevaarlijk, maar tot een tweede doelpunt kwamen ze gelukkig niet.