Home > TOP Oss met harde cijfers onderuit in de derby
NIEUWS

TOP Oss met harde cijfers onderuit in de derby

19 januari 2019

Trainer Klaas Wels en z’n staf hadden een vrijdagavond een verrassing in petto. Ze zijn nog nooit afgeweken van het 5-3-2 systeem, maar deden dat in De Vliert wel. Vanuit een 4-5-1 formatie werd het koploper FC Den Bosch erg lastig gemaakt. Punten leverde het TOP Oss niet op. Het werd 3-0.

Olivier Rommens startte in de basis en maakte een frisse en gretige indruk.

Plannetje pakte goed uit
In de openingsfase ging Den Bosch-aanvoerder geregeld naar de zijlijn om te overleggen met Wil Boessen. Hoe moesten zij antwoord geven op de tactiek van TOP? Het was zoeken voor de thuisploeg. Wij overtuigden ook niet echt. Vooral omdat er in balbezit slordig werd geopend, ontstond er een redelijk gelijk opgaande pot.

Kansen
Gaandeweg ging TOP steeds zuiverder spelen en werd daardoor ook dreigender. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Na een scrimmage voor het doel van Nick Olij kwam de bal op het hoofd van Oussama Bouyaghlafen en die kopte de bal op de bovenkant van de lat. Wij ontsnapten.

Aan de andere kant keerde Wouter van der Steen een zwabberbal van Lion Kaak met moeite en was de bedrijvige Huseyin Dogan dichtbij het openingsdoelpunt. Hij dribbelde vanaf rechts naar binnen en wilde met links in de korte hoek raak prikken. De bal ging centimeters naast.

Vincent Vermeij
In de tweede helft kwam Heracles-huurling Vincent Vermeij binnen de lijnen en dat zorgde voor onrust. Zeven minuten na zijn entree leek hij Den Bosch op voorsprong te zetten, maar Nick Olij had een geweldige redding in huis. Hij dook een bal uit zijn doel, terwijl iedereen hem al telde.

Even later was het alsnog raak. Dit keer speelde Vermeij vlot door op de lopende Stefano Beltrame en die schoot met veel vertrouwen in de lange hoek raak: 1-0.

Overtuiging
Waar de topscorer van de blauwhemden mededogenloos afrondde, deed Kaak dat aan de andere kant niet toen hij op randje 16 vrij mocht aanleggen voor de 1-1. Zijn schot miste vaart en eindigde recht in de handen van Van der Steen. Dat was exemplarisch voor derby, want qua doelpogingen was de derby in evenwicht. Beide ploegen vuurden 15 keer. Alleen FC Den Bosch schoot raak.

2-0 en 3-0
Acht minuten na het eerste doelpunt lag ook de 2-0 achter Olij. Na een goedlopende aanval kwam de bal opnieuw bij Beltrame en die schoot van dichtbij binnen. En daar bleef het helaas niet bij. Een kwartier voor tijd verzuimde Philippe Rommens de bal weg te rossen, waardoor een Bossche aanval in leven bleef. De bal kwam bij de tweede paal en daar stond Sven Blummel om binnen te tikken.

In de slotfase kregen we nog mogelijkheden om de eer te redden, maar Van der Steen bleek niet te passeren voor Dogan en Bryan Smeets.

Scoreverloop
58. Beltrame 1-0, 66. Beltrame 2-0, 75. Blummel 3-0

Opstelling TOP Oss
Olij; Janssen (69. Van der Biezen), Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren; Oratmangoen, Kaak, P. Rommens, Smeets, O. Rommens; Dogan

Bedankt voor de steun in Den Bosch. We hebben jullie tegen N.E.C. Nijmegen weer hard nodig!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“We zetten stappen”

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed...

Selectie compleet; op de foto

De transferperiode zit erop en de selectie voor het seizoen 2019/2020 is dus - voorlopig, want het blijft de voetballerij - rond. Tijd voor hoffotograaf Bert van Berkum op de hele groep...