Home > TOP Oss machteloos tegen versterkt Jong Ajax
Wedstrijdverslag
TOP Oss machteloos tegen versterkt Jong Ajax
4 april 2022

Op een regenachtige maandagavond speelde TOP Oss op De Toekomst tegen Jong Ajax. Bob Peeters z’n mannen hebben hard gewerkt, maar het mocht niet baten in Amsterdam. De Ajacieden waren met 4-1 te sterk.

We hebben gedaan wat we konden..

Foto’s: Pro Shots

De eerste tien minuten waren voor TOP Oss, waarin zij een aantal grote kansen kregen via Kay Tejan, Rick Stuy v/d Herik en Jearl Margaritha. Ajax startte met een zeer sterke opstelling, met in de voorhoede Daramy, Hansen, Ihattaren en Brobbey. Tijdens een van de eerste dreigende momenten van de thuisploeg wordt Daramy neergehaald in de zestien en forceert hiermee een penalty, die door Brian Brobbey benut werd. Het doelpunt gaf de Amsterdammers een boost, waardoor zij beter in de wedstrijd kwamen en TOP Oss minder aan het spel te pas kwam. Na een half uur leek TOP Oss de draad weer op te pakken, maar negen minuten later stond er door twee doelpunten van Kenneth Taylor een 3-0 achterstand op het scorebord. Ondanks dat Jong Ajax de beter ploeg was, kwam TOP Oss er een aantal keer dreigend uit via de linkerflank, echter wisten zij zichzelf niet te belonen met een doelpunt.

De tweede helft kwam moeizaam op gang. Jong Ajax zette het niveau van de eerste helft voort en TOP Oss was niet bij machten om kansen te creëren. In de 55e minuut vergrootte Jong Ajax de marge tot vier doelpunten. Daramy speelde de bal na een individuele actie op Ihattaren, die knap afrondde. Waar we met hard werken een knappe 1-2 overwinning wisten te boeken op FC Volendam, zat het er tegen Jong Ajax vanavond niet in. Het weer werd er gedurende de tweede helft ook niet beter op, dit werkte allemaal niet mee. Onze mannen werkten in de tweede helft hard, maar de beloften van Ajax waren ook in de tweede helft simpelweg te sterk. Leidsman was dichtbij een treffer, maar schoot naast. In de blessuretijd wisten de Ossenaren tóch nog een doelpunt te maken. Niels Fleuren knikte de bal na een prima voorzet van Leliendal in het Amsterdamse doel. De routinier, die al meer dan 400 wedstrijden speelde in het betaalde voetbal, scoorde voor het eerst sinds 2005.

Aanstaande vrijdag wacht ons het duel met een ander beloften team. Om 20.00u komt Jong PSV op bezoek in het Frans Heesen Stadion.