Home > TOP Oss maat te groot voor FC Dordrecht 2-0
NIEUWS
TOP Oss maat te groot voor FC Dordrecht 2-0
6 oktober 2020

In de eerste 5 à 6 minuten van de wedstrijd viel met name bij onze ploeg te merken dat er nogal wat spanning op deze wedstrijd stond. Gelukkig waren dat voor ons ook de laatste 5 à 6 minuten van het duel waarin we niet beter waren dan de tegenstander. Na deze korte, matige start herpakten wij ons en kregen we via goed veldspel en af en toe wat hulp van de Dordrechtse keeper de nodige kansen. De mooiste kansen waren voor ons actieve spitsenkoppel Dennis van der Heijden en Kyvon Leidsman. De kans van Leidsman na een geweldige steekpass van Dean Guezen verdiende nog het meest een beter lot! Nog voor rust maakten wij de meer dan verdiende openingstreffer. Rick Stuy van den Herik stoomde weer eens handig op tot aan de 16 meter van de tegenstander en profiteerde van de gegeven vrijheid. Met een slim balletje bereikte hij Kyvon Leidsman die op het randje van buitenspel beheerst afrondde 1 – 0.

Trevor David in actie

Foto’s: Bert van Berkum

Er komt altijd een moment in de wedstrijd waardoor ineens alles anders kan lopen. Dat moment volgde direct na rust. FC Dordrecht kreeg haar enige behoorlijke kans van de wedstrijd. De kopbal vloog gelukkig rakelings langs het doel. Na deze kans voor de gasten pakten wij, meer nog dan in de eerste helft, het initiatief. Met veel druk vooruit en steeds opkomende mensen maakten wij het Dordrecht vaak te lastig. We mogen en moeten onszelf aanrekenen dat we uit de kansen en mogelijkheden die we creëerden de trekker niet eerder definitief overhaalden. Maar de manier waarop we de trekker uiteindelijk overhaalden was echt magnifiek! Dennis van der Heijden toonde zich in de 86e minuut weer een keer behoorlijk balvast waardoor zijn tegenstander zich genoodzaakt zag een overtreding te maken rond de middellijn. Dennis behield zo ongeveer als enige direct het overzicht en knalde de bal vol overtuiging over alles en iedereen heen in het Dordrechtse doel. De strijd was definitief gestreden 2 – 0! Een dikverdiende overwinning waarbij ons team teamgeest, veel spelvreugde en inzet had getoond was een feit. Een druilerige maandagavond in een leeg Frans Heesen stadion werd zodoende toch nog een plezierige! Aanstaande zaterdag spelen we uit bij Telstar.