Home > TOP Oss maakt het zichzelf lastig, maar wint
NIEUWS
TOP Oss maakt het zichzelf lastig, maar wint
6 oktober 2018

Lange tijd had TOP Oss niets te vrezen van Jong FC Utrecht. Het elftal van Klaas Wels controleerde en domineerde de wedstrijd en dat leverde in de 19e minuut al een voorsprong op. Maar die werd niet uitgebouwd. De bezoekers werden in leven gehouden en daarvoor kregen de Ossenaren bijna de rekening gepresenteerd. Bijna.

Aanvoerder Rick Stuy van den Herik speelde in Volendam zijn 150e wedstrijd in het rood-wit. Een prachtige mijlpaal voor speler én club.

Foto’s: Marcel Bonte, Soccrates Images

Oss’ overwicht
TOP Oss had van meet af aan het initiatief. Dat kreeg het van de bezoekers en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Het was éénrichtingsverkeer. De eerste kans was voor Ragnar Oratmangoen, maar doelman Thijmen Nijhuis pakte zijn schot met links. Een minuut of tien later was het wel raak. Oratmangoen liet een pass van Bryan Smeets slim lopen voor Huseyin Dogan en die teruggekeerde topscorer schoot met links raak: 1-0.

Kansen op 2-0
In het vervolg van de eerste helft bleven grote mogelijkheden uit, maar die kwamen meteen na de pauze wel. De grootste was voor Dogan. Direct uit de kleedkamer vond Lion Kaak de diepgaande Dogan. Die stond vogeltje-vrij, maar schoot voorlangs. Daarna waren ook Philippe Rommens, Smeets en Kaak dichtbij met schoten van afstand. De eerste en derde poging pakte Nijhuis en de tweede ging centimeters naast.

Uit het niets
Jong FC Utrecht had tot dusverre pas één schot gelost en verdubbelde dat aantal in de 70e minuut. Het was meteen raak: 1-1. Rayan El Azrak kwam vanaf links naar binnen en kreeg de ruimte om uit te halen. Daar maakte hij dankbaar gebruik van; hij vond de verre hoek.

Goudhaantje Ladan
Zo leken we de deksel op de neus te krijgen voor het niet beslissen van de pot. Maar gelukkig was daar invaller Delano Ladan. De jonge spits ontving vlak voor tijd de bal randje 16, vond wat ruimte en schoof met een verdekt schot de 2-1 binnen. Zodoende kreeg TOP alsnog wat het verdienden. Drie punten.

Scoreverloop
19. Dogan 1-0, 69. El Azrak 1-1, 81. Ladan 2-1

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Rommens, Smeets; Dogan (90. Fleuren), Oratmangoen (71. Ladan)

Alle aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie droegen vrijdagavond een regenboogband. Om aandacht te vragen voor de diversiteit in de voetballerij.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...