Home > TOP Oss leidt onnodige nederlaag tegen Telstar
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss leidt onnodige nederlaag tegen Telstar
27 oktober 2023

TOP Oss heeft vanavond in Velsen-Zuid geen overwinning weten te boeken. De ploeg van Ruud Brood wist, ondanks dat het bijna de hele wedstrijd met een man meer stond, geen punt over te houden aan het treffen met de Witte Leeuwen.

In de vijfde minuut wist Arthur Allemeersch – na een mooie actie op het middenveld – Joshua Zimmerman weg te sturen. De aanvaller van TOP Oss ging één op één met de doelman van Telstar. Verdediger Danny Bakker trok aan de noodrem en haalde de aanvaller onderuit. Bakker moest deze overtreding bekopen met een rode kaart, waardoor TOP Oss al heel vroeg in de wedstrijd met een man meer kwam te staan. Dit voordeel was meteen terug te zien in het spelbeeld. Zo wist Delano Ladan in de elfde minuut een te korte terugspeelbal op te pikken, waardoor hij oog in oog stond met de keeper. Na te lang wachten wist de verdediging van Telstar de aanvaller op het laatste moment nog te achterhalen; Soares gooide zichzelf voor het schot. Even later kwam de bal in de kluts bij Arthur Allemeersch terecht. De Belg wist het overzicht te bewaren en gaf de bal op Amine Rehmi. De vleugelaanvaller wist op zijn beurt de rust niet te bewaren, waardoor ook deze kans nog niet leidde tot een verdiende voorsprong voor TOP Oss. Ook na deze kansen bleef TOP Oss de bovenliggende partij. Een kwartier voor rust was het weer Delano Ladan die zijn ploeg een goede dienst kon bewijzen. Vanaf de linkerflank gaf Jonathan Mulder een uitstekende voorzet op de spits, die de bal aannam en vervolgens dacht Houweling in de korte hoek te kunnen verschalken. De keeper stond echter op de goede plek en wist de inzet van Delano Ladan adequaat te stoppen.

Na de rust bracht Ruud Brood twee verse krachten in de ploeg om het numerieke overwicht nog beter te kunnen benutten. Thijs van Leeuwen en Konstantinos Doumtsios kwamen binnen de lijnen, wat ten koste ging van Arthur Allemeersch en Delano Ladan. Toch was het Telstar dat sterk uit de kleedkamer kwam. De ploeg van Mike Snoei creëerde gelijk na de aftrap twee kansen. Mike Havekotte wist zijn doel echter schoon te houden. Na deze opleving was het toch weer TOP Oss dat de klok sloeg en de aanval op bleef zoeken, maar dit leverde toch nog niet het gewenste resultaat op. In de 73e minuut leek Amine Rehmi het dan toch eindelijk te gaan doen. Na een mooie bal van Roshon van Eijma kon Amine Rehmi verwoestend uithalen. Zijn inzet suisde echter net voorlangs, waardoor toch nog die hatelijke nul op het scorebord bleef staan. Richting het einde van de wedstrijd begon het spelbeeld te kantelen. De thuisploeg kwam vaker op de helft van TOP Oss en begon hier en daar wat gevaar te stichten. In de eerste minuut van de blessuretijd gebeurde dan tóch datgene waar iedereen aan de kant van TOP Oss al bang voor was. Uit een voorzet wist Mitch Apau de bal binnen te frommelen en liet hij TOP Oss gedesillusioneerd achter. Na deze late tegentreffer ging TOP Oss nog op zoek naar de gelijkmaker, maar dit mocht helaas niet baten.

Aankomende week staat er een bekerwedstrijd op het programma voor de ploeg van Ruud Brood. Op donderdag 2 november zal FC Eindhoven de tegenstander zijn in het Frans Heesen Stadion. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20:00 uur.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...