Home > TOP Oss leidt nederlaag tegen Willem II: 1-3
NIEUWS
TOP Oss leidt nederlaag tegen Willem II: 1-3
23 september 2022

TOP Oss heeft vanavond opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Willem II, dat de laatste weken een stijgende lijn te pakken heeft, had aan een krap halfuurtje genoeg om TOP Oss kansloos te laten: 1-3.

Willem II was vandaag een maatje te groot…

Ten opzichte van de nederlaag van één week eerder besloot Kristof Aelbrecht om twee wijzigingen door te voeren in zijn basiselftal. De onlangs vader geworden Jearl Margaritha keerde terug in de voorhoede, waarnaast middenvelder Ömer Gündüz zijn basisdebuut mocht maken. Omstreeks 21:00, één uur later dan normaal, floot scheidsrechter Vos voor het begin van de wedstrijd.

TOP Oss begon scherp aan de wedstrijd. Het was dan ook de thuisploeg die voor de eerste dreiging van de wedstrijd wist te zorgen. Doelman Kostas Lamprou stond echter goed op te letten en wist zijn doel schoon te houden. In het eerste kwartier leek er dan ook vrij weinig aan de hand voor de ploeg van Kristof Aelbrecht. De goede start van TOP Oss werd echter niet beloond. In tegendeel zelfs, want Matthias Verreth schoot de bal van buiten de zestien meter in de rechter hoek. Nog geen minuut later kwam Willem II op een 0-2 voorsprong. Dit keer wist Michael de Leeuw de bal van dichtbij langs Jansen te werken. De doelman wist even later met een knappe reflex de 0-3 nog uit te stellen, maar Michael de Leeuw scoorde vlak daarna alsnog zijn tweede doelpunt van de avond. Tegen het einde van de eerste helft was er dan eindelijk weer een kans te noteren voor de thuisploeg. Jearl Margaritha kwam door via de linkerflank en besloot maar eens uit te halen. Zijn schot werd echter gekeerd door Kostas Lamprou. De 0-3 tussenstand bleek dus ook de ruststand in het Frans Heesen Stadion.

De tweede helft begon met één wissel aan Osse zijde; Joep van der Sluijs bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door spits Kyvon Leidsman. De thuisploeg leek vastberaden om de score niet verder op te laten lopen en ging dan ook compacter staan dan in de eerste helft. Beide teams wisten in de beginfase een aantal kleine kansen te creëren, maar écht gevaarlijk waren deze niet. Het was Jearl Margaritha die nog voor enige dreiging wist te zorgen. Hij sneed naar binnen en besloot uit te halen. Zijn schot eindigde echter over de linker kruising. De tweede helft bleek een rustiger te verlopen dan de eerste helft. Het publiek kon dan ook pas weer een beetje opleven toen de thuisploeg in de 83e minuut een strafschop kreeg. Het was Tilburger Justin Mathieu die achter de bal ging staan en keurig wist binnen te schieten: 1-3. In de poging om nog een slotoffensief te forceren, besloot Aelbrecht om Beekman in de lijnen te brengen voor verdediger Van Eijma. Het gewenste effect bleef echter uit, waardoor TOP Oss vanavond met lege handen stond na negentig minuten.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.