Home > TOP Oss laat zege in Kerkrade glippen
NIEUWS
TOP Oss laat zege in Kerkrade glippen
20 april 2019

TOP Oss is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van Roda JC. Na 93 minuten gespeeld te hebben, verlieten de voetballers met 1-1 het veld in het zonnige Limburg. Een wedstrijd waarin de drie punten eigenlijk mee naar Oss hadden gemoeten.

Niels Fleuren verving Olivier Rommens op linksback. Verder was de basisopstelling hetzelfde als bij Sparta Rotterdam.

Foto boven: Soccrates Images. Overige foto’s: Proshots.

Slordige openingsfase
Beide clubs begonnen de wedstrijd slordig. TOP probeerde het wel, maar kwam niet door de verdediging van het terughoudend voetballende Roda JC. De eerste twee kansen waren voor Roda, maar Koeman voorkwam een doelpunt van de Limburgers.

Kansen
TOP heeft het zwaar in de openingsfase van de wedstrijd. Het allereerste gevaar van de ploeg van Klaas Wels komt in de 17e minuut. Ragnar Oratmangoen knalt de bal keihard op doel, maar raakte hierbij de lat. Jammer, dit was de eerste grote kans op een goal.

De tweede grote kans van de wedstrijd was ook voor de Ossenaren, maar ook Bryan Smeets trof – vanuit een moeilijke hoek – de lat. Even later kreeg Philippe Rommens van Dogan een prachtige bal en wist deze mooi voor te geven. De bal bereikte Asmelash, maar die kopte naast de goal van keeper Muyters.

In het stadion hing een echte zomeravondsfeer. Beide teams voetbalden in een laag tempo. Het logische gevolg hiervan was dus een 0-0 ruststand.

Niet onmogelijk
In de eerste helft bleek al dat het voor TOP Oss niet onmogelijk was om de drie punten mee te nemen. De eerste tien minuten van de tweede helft gebeurde er weinig. Roda voetbalde nog altijd afwachtend en leek tevreden met een gelijkspel.

Met bijna 60 minuten op de klok leek de wedstrijd wat meer tempo te krijgen en wist TOP weer kansen te creëren. Onder andere Bryan Smeets, Philippe Rommens en Ragnar Oratmangoen zorgden ervoor dat Muyters in moest grijpen.

Philippe Rommens prikt de 0-1 binnen.

Voorsprong
Even later ging het bijna mis aan de kant van Top. Daryl Werker bevond zich voor het Osse doel. Hij wist de bal te raken met zijn hoofd maar kopte vlak voor het doel van Koeman langs. Even later viel de bal voor de Ossenaren wel in het net. Na een prima aanval via Oratmangoen en Dogan was het Philippe Rommens die het laatste tikje gaf. TOP scoorde de welverdiende 0-1.

Helaas kon er niet lang worden genoten van de voorsprong. Na een aanval van Roda JC was het uiteindelijk Nieveld die de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman schoot.

Play-Offs
Met nog drie wedstrijden te gaan en een 8e plek maakt TOP Oss nog altijd kans op een ticket voor de Play-offs. De eerstvolgende tegenstander is Go Ahead Eagles; op Tweede Paasdag in eigen huis.

Scoreverloop
85. Rommens 0-1, 88. Nieveld (e.d.) 1-1

Opstelling TOP Oss
Koeman, Smeets, Kaak, Stuy van den Herik, Dogan (90+1. Overgoor), Piqué, P. Rommens, Fleuren, Nieveld, Oratmangoen (90. De Regt), Asmelash.

Frustratie na de 1-1. TOP had hele goede zaken kunnen doen, maar moet genoegen nemen met een punt. Op naar de Eagles!