Home > TOP Oss komt slechte eerste helft niet te boven
NIEUWS
TOP Oss komt slechte eerste helft niet te boven
20 augustus 2019

Het had zo mooi kunnen wezen. Twee gespeeld, zes punten. Maar daar had TOP Oss maandagavond tegen Jong FC Utrecht geen recht op. Een remise was na een fletse eerste bedrijf – en een 2-0 achterstand – het maximaal haalbare, maar de rood-witten kwamen niet verder dan 2-1.

Klaas Wels gaf de mannen die Jong Ajax versloegen ook op Sportcomplex Zoudenbalch het vertrouwen.

Foto’s: Proshots.

Het houtwerk
In de openingsfase was het nog alleraardigst wat TOP liet zien. Zeker van de voet van Philippe Rommens. Hij mocht van een metertje of 35 aanleggen voor een vrije trap en probeerde het ineens. Na een fraaie daling aan het eind belandde de bal op de deklat.

Het zou wat zijn … Maar het werd daarna alleen maar minder en Jong FC Utrecht sterker. Na de eerste waarschuwing van spits Jonas Arweiler prikte verdediger Christopher Mamengi na een hoekschop uit de kluts raak: 1-0.

Nét voor de rust
Daarna bleef de thuisploeg de baas en werd de marge vlak voor de thee verdubbeld. Een zuur moment. Olivier Rommens zocht in de 45e minuut de diepte, maar zag de bal onderschept worden. De Domstedelingen kwamen er razendsnel uit en Odysseus Velanas rondde de counter beheerst af. Geen enkele Ossenaar kon hen afstoppen.

Een ander vaatje
Wels greep in. Hij wisselde Sjoerd Overgoor voor Peters en haalde Çelik een linie terug. Na een minuut of tien gooide TOP de schroom van zich af en ging het vastberaden op jacht naar de aansluitingstreffer. Doelman Fabian de Keijzer kreeg het plots druk.

Eerst dook hij een schot van Peters uit de hoek en daarna zag hij Stroo voor zijn neus twijfelen. De nummer 7 kon ineens uithalen, maar besloot eerst aan te nemen. Daarmee was zijn kans verkeken. Niet veel later was Stroo dichtbij met een knappe kopbal; De Keijzer redde.

Spanning
Een kwartier voor tijd kwam TOP terug in de wedstrijd. Het was Peters zijn debuut bekroonde met de 2-1. Na goed terugleggen van Olivier Rommens knikte de spits binnen. Tijdens de resterende minuten waren er nog drie goede kansen op 2-2. Stroo kopte millimeters naast, Lion Kaak zag zijn schot uit het doel geranseld worden en invaller Lars Hutten had zich seconden na zijn entree onsterfelijk kunnen maken. Hij verscheen vrij bij de tweede paal, maar schoot de bal naast.

Zo eindigde de maandagavond uiterst teleurstellend.

Scoreverloop
24. Mamengi 1-0, 45. Velanas 2-0, 75. Peters 2-1.

Opstelling TOP Oss
Koeman; O. Rommens, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Bourdouxhe (63. Langedijk); Kaak, Overgoor (46. Peters), P. Rommens; Çelik, Stroo (85. Hutten).

Lichtpuntje: de eerste wedstrijd leverde direct het eerste doelpunt voor Cas Peters op.