Home > TOP Oss komt net tekort op De Vijverberg en keert zonder punten huiswaarts
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss komt net tekort op De Vijverberg en keert zonder punten huiswaarts
1 maart 2024

TOP Oss heeft de overwinningen van de laatste twee wedstrijden vanavond geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij De Graafschap werd er nipt verloren. Na doelpunten van Tristan van Gilst en Simon Colyn leek het lange tijd niet meer spannend te worden op De Vijverberg, maar Grad Damen bracht deze spanning vlak voor het einde nog terug met een aansluitingstreffer. Het slotoffensief van TOP Oss leverde geen doelpunt meer op, waardoor de mannen van Ruud Brood vanavond zonder punten huiswaarts keerden.

Ruud Brood bleek vanavond weinig reden tot grote veranderingen te hebben. Ten opzichte van de overwinning in en tegen (Jong FC) Utrecht – vier dagen eerder – hoefde de hoofdtrainer zijn ploeg op slechts een enkele positie te wijzigen. Julian Kuijpers bleek niet fit genoeg om vanavond te spelen, waardoor de gevierde man van afgelopen maandag – Abel Stensrud – zich weer eens mocht laten zien vanaf het startsignaal.

Het bleek al snel duidelijk dat de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie er geen gras over zou laten groeien op de eigen Vijverberg. Binnen tien minuten werden de Doetinchemmers al twee keer gevaarlijk. Eenmaal was het Xander Lambrix die er een stokje voor wist te steken en één keer wist Mike Havekotte reddend op te treden. Na veertien minuten voetballen liet ook TOP Oss voor het eerst van zich horen. Het was Abel Stensrud die Konstantinos Doumtsios knap wist te weg te steken in de diepte. De spits mikte de bal vervolgens vlak over het doel van oud-TOP Oss goalie Thijs Jansen. Het overwicht lag in het vervolg van de eerste helft echter wel duidelijk bij de thuisploeg. Na een halfuur voetballen was het dan ook De Graafschap dat dicht bij de openingstreffer was. Ralf Seuntjens leek perfect bediend te worden op de vijf meter, maar zijn inzet van dichtbij vloog over het doel van Mike Havekotte. Lang leek het erop dat beide ploegen zonder doelpunten de rust in zouden gaan, totdat de thuisploeg daar verandering in bracht. In de 41e minuut was het Tristan van Gilst die De Graafschap aan de leiding bracht. Hij werd knap in scoringspositie gebracht door Simon Colyn en wist de bal vervolgens onder Mike Havekotte door te schuiven: 1-0. Dit bleek vijf minuten later tevens de ruststand te zijn.

In de rust besloot Ruud Brood om tweemaal te wisselen. Abel Stensrud en Sven Zitman bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Lars Nieuwpoort en Joshua Zimmerman. Deze wissels leken niet direct hun vruchten af te werpen, aangezien het De Graafschap was dat sterker uit de kleedkamer wist te komen. In minuut 62 lukte het de Doetinchemmers dan ook om de voorsprong te verdubbelen. Mike Havekotte wist in eerste instantie nog reddend op te treden op een uithaal, maar bij de rebound bleek er weinig eer meer te behalen: 2-0. TOP Oss bleef echter strijdbaar en ging dan ook niet bij de pakken neerzitten. Dat bleek eens te meer toen – met nog een kwartier op de klok – de aansluitingstreffer werd gescoord. De ingevallen Joshua Zimmerman wist een voorzet vanaf rechts perfect op het hoofd van Grad Damen te plaatsen, die op zijn beurt knap binnen wist te koppen: 2-1! Dit leverde nog een slotoffensief op van Osse kant, maar écht gevaarlijk wist de ploeg van Ruud Brood niet meer te worden.

Helaas geen resultaat dus vanavond, waardoor TOP Oss zichzelf nog steeds terugvindt op de achttiende plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week staat er nóg een belangrijke wedstrijd op de planning, en wat voor eentje! Rivaal FC Den Bosch komt op bezoek in het Frans Heesen Stadion, waar zal worden afgetrapt om 20:00 uur.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...