Home > TOP Oss komt net te kort en verliest met 2-3 van Almere City
Wedstrijdverslag
TOP Oss komt net te kort en verliest met 2-3 van Almere City
22 april 2022

TOP Oss heeft vanavond geen punten overgehouden aan het duel met Almere City. De ploeg van Bob Peeters kwam nog dicht bij één punt, maar wist uiteindelijk niks over te houden aan de wedstrijd.

 

Het zat er net niet in…

 

Foto’s: Bert van Berkum

De wedstrijd kende een stroeve start, er werden weinig kansen gecreëerd en van dreiging was van beide ploegen geen sprake. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Almere City, rechtsbuiten Ilias Alhaft wist Norbert Alblas echter niet te passeren.

Almere wist in de achttiende minuut op voorsprong te komen. Een corner van de gasten werd niet goed verwerkt, waarna Danny Post van een meter of vijf raak wist te schieten. Tot de tweede treffer van Almere City, dat in de 38ste minuut via Maarten Pouwels op een verdiende 2-0 voorsprong kwam, was er weinig te beleven in het Frans Heesen Stadion.

In de rust werd Kyvon Leidsman ingebracht voor Grad Damen voor een meer aanvallende impuls. Dit leek ook te werken, aangezien TOP Oss vlak na de rust haar eerste serieuze kans mocht noteren. De ingevallen Giovanni Büttner, die in de eerste helft de geblesseerde Justin Mathieu moest vervangen, wist de sluitpost van Almere City echter niet te passeren.

Niet veel later leek de wedstrijd echter al vroeg in het slot gegooid te worden. Ilias Alhaft ging gemakkelijk onderuit in de 16 meter en wist hiermee een penalty te versieren. Lance Duijvestijn benutte deze uitgelezen kans en wist de uitploeg op een overtuigende 0-3 voorsprong te zetten.

TOP gaf zich echter niet makkelijk gewonnen. Na een uitstekende voorzet van Dean Guezen wist Roshon van Eijma in de verre hoek raak te koppen. Dit was tevens zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Het geloof in een goed resultaat leek hiermee direct terug te keren bij de ploeg van Bob Peeters. Niet veel later werd dat geloof extra kracht bijgezet toen Giovanni Büttner doorkwam via de linkerflank een strakke lage voorzet belandde voor de voeten van Joshua Sanches, die subtiel wist binnen te tikken: 2-3.

Een miraculeuze comeback leek in de maak in het Frans Heesen Stadion. Waar de supporters er extra achter gingen staan, kon dit helaas niet worden omgezet in een derde doelpunt op het veld. De eindstand werd dan ook bepaald op 2-3.

Het bleek al met al een verdiende overwinning voor de gasten uit Almere, waarmee ze in punten gelijkkomen met TOP Oss. Er staan nog twee wedstrijden op de planning dit seizoen. Volgende week gaan we op bezoek bij NAC Breda, de nummer acht van de competitie. We zien jullie graag volgende week!

Op naar vrijdag!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...