Home > Top Oss knokt zich naar remise tegen Roda 0-0
NIEUWS

Top Oss knokt zich naar remise tegen Roda 0-0

1 februari 2020

Na een aantrekkelijke eerste helft en een saaie tweede helft bleef de brilstand in het Osse kuipje gehandhaafd, 0 – 0. Beide ploegen konden hiermee leven. Wederom bleek dat we het inderdaad het moeilijkste hebben met het moeilijkste onderdeel binnen het voetballen: kansen creëren en scoren! Ook bleek wederom dat het met onze teamgeest en weerbaarheid wel goed zit.

Samet Bulut maakte zijn eerste minuten in het rood-witte shirt!

Foto’s: Bert van Berkum

Verschil
De eerste helft had zomaar met een stand van 2 – 2 kunnen eindigen. Kansen over en weer. TOP Oss had wat meer de bal en zocht wat meer de aanval maar Roda JC was zeker zo gevaarlijk in een open duel. Roda kopte uit een vrije trap keihard over, ging eenmaal alleen op doel af en werd daarbij gestuit door doelman Perquis. En Roda kreeg nog een behoorlijke kans na mistasten van diezelfde Perquis. Wij stelden daar twee grote mogelijkheden van de doorgebroken Peters tegenover (wel of geen rode of tweede gele kaart, wel of geen strafschop?), een grote kans uit een van de diverse, goede corners van Rick Stuy van den Herik en een kans voor Olivier Rommens.

Tweede helft
Na rust werd het helaas een stuk saaier voor het publiek. de wedstrijd ging meer op slot. Het toch ook opvallend laag geklasseerde Roda leverde nu meer kwaliteit en wist ons tot circa de 65e minuut behoorlijk terug te drukken. Daarbij kwamen zij slechts tot een half kansje. Onze coach Klaas Wels wisselde en dat leek voor onze ploeg het sein om weer meer voorwaarts te kunnen gaan. Een fase met meer dreiging voor het doel van Roda brak aan. Echter, echte kansen wisten ook wij niet te creëren. De laatste 5 minuten was het met name weer billen knijpen voor ons. Gelukkig verdedigden wij ons weer met hand en tand en kunde waardoor Roda geen kans meer kreeg. Het bleef zoals het was: 0- 0. Volgende week uit naar NAC Breda!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en...

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...