Home > TOP Oss keert met lege handen terug uit Dordrecht
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss keert met lege handen terug uit Dordrecht
19 april 2024

Het is TOP Oss vanavond niet gelukt om een resultaat te boeken tegen het goed draaiende FC Dordrecht. De Dordtenaren – die al verzekerd zijn van een plek in de play-offs – waren met 3-1 te sterk. Leo Seydoux zette de thuisploeg al gauw op voorsprong, waarna Mathis Suray de voorsprong in de tweede helft verdubbelde. De ingevallen Delano Ladan zorgde met zijn aansluitingstreffer – een kwartier voor tijd – nog voor een spannende slotfase. Het slotoffensief van TOP Oss mocht echter niet meer baten, gezien FC Dordrecht de wedstrijd in blessuretijd definitief in het slot wist te gooien via Korede Osundina.

Ten opzichte van de nederlaag tegen Roda JC – één week eerder – besloot Ruud Brood om zijn ploeg flink op de schop te gooien. De oefenmeester voerde maar liefst vier wijzigingen door in zijn basiselftal. Joshua Eijgenraam, Karim Loukili, Giovanni Korte en Grad Damen mochten allen rekenen op een plekje bij de eerste elf. Dit ging ten koste van Xander Lambrix, Giovanni Troupée, Abel Stensrud en Joshua Zimmerman.

Het was FC Dordrecht dat het beste aan de wedstrijd leek te beginnen. De eerste kans voor de thuisploeg viel namelijk al in de vijfde minuut te noteren. Na een knappe dribbel kwam Dylan Mbayo oog in oog met doelman Mike Havekotte. Zijn inzet wist hij tot Osse opluchting echter niet binnen de doelpalen te krijgen. Een kwartiertje later was het alsnog raak voor de Dordtenaren. Na een snelle combinatie probeerde Mbayo de bal strak voor te geven richting de tweede paal, maar zat er een TOP Oss-been tussen. De bal belandde vervolgens op ongelukkige wijze recht voor de voeten van Leo Seydoux, die makkelijk kon afronden: 1-0. Na de openingstreffer liet TOP Oss zich ook wat meer gelden. In minuut veertig gaf Sven Zitman een voorzet keurig af op het hoofd van Karim Loukili, die het leer op zijn beurt niet tussen de palen wist te knikken. Gevolg hiervan was dat TOP Oss met een minimale achterstand de rust in ging.

TOP Oss begon de tweede helft met twee wissels. Joshua Eijgenraam en Jonathan Mulder bleven achter in de kleedkamer, waardoor Delano Ladan en Julian Kuijpers zich mochten laten zien in de tweede helft. Dit leek direct effect te sorteren, gezien de eerste kans voor de Ossenaren was. Arthur Allemeersch legde de bal op de rand van het zestienmetergebied terug op Karim Loukili, die de bal vervolgens nét naast het doel krulde. Na een kwartier voetballen in de tweede helft was het echter de thuisploeg dat de score wist te verdubbelen. De Dordtenaren combineerden door de Osse defensie heen, waarna Mathis Suray wist af te ronden: 2-0. TOP Oss ging echter niet bij de pakken neerzitten en ging weldegelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. De beloning leek er bijna te komen via Grad Damen, die een vlammend afstandsschot met zijn chocoladebeen vlak over het doel zag eindigen. Even later volgde die treffer alsnog. De ingevallen Delano Ladan kreeg de bal via Ilounga Pata voor de voeten. Zijn inzet vanaf de rechterkant eindigde vervolgens knap in de linkerhoek achter Luca Plogmann: 2-1! De ploeg van Ruud Brood ging hierna vurig op zoek naar de gelijkmaker en creëerde hier ook absoluut de mogelijkheden voor. Het geluk in de afronding ontbrak echter aan Osse zijde. In de blessuretijd kon de hoop op een punt definitief de prullenbak in. Na een scrimmage in het strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Korede Osundina, die de wedstrijd in het slot wist te gooien: 3-1.

Helaas geen punten dus op bezoek bij FC Dordrecht. Er staan nog drie wedstrijden op de planning dit seizoen. Aankomende week nemen we het op tegen de talenten van Jong AZ. De Alkmaarders komen dan op bezoek in het Frans Heesen Stadion, waar om 20:00 zal worden afgetrapt.

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...