Home > TOP Oss huurt Delano Ladan en Hennos Asmelash van ADO Den Haag
NIEUWS
TOP Oss huurt Delano Ladan en Hennos Asmelash van ADO Den Haag
7 juli 2018

ADO Den Haag-spelers Delano Ladan (18 jaar) en Hennos Asmelash (19) spelen dit seizoen in het rood-wit van TOP Oss. De twee jeugdinternationals worden voor een jaar gehuurd van de residentieclub uit de Eredivisie.

Asmelash (foto links) en Ladan (boven en onder) zijn beide jeugdinternational. Foto’s: Soscrates Images.

Ladan en Asmelash tekenden in 2017 tegelijkertijd een contract dat hen tot de zomer van 2020 aan ADO bindt.

Een spits en een rechtsback
Het talentvolle duo debuteerde al in de hoofdmacht. Aanvaller Ladan deed dat op 11 augustus 2017 tegen FC Utrecht en tot zover bleef het voor hem bij die ene keer. Asmelash, rechtervleugelverdediger van beroep, kwam in het seizoen 2016/2017 twee keer binnen de lijnen bij het eerste elftal. Beide spelers vertegenwoordigden Oranje in diverse elftallen en maken nu ook deel uit van Oranje onder 18 en 19.

Dirk Heesen
Iemand die Ladan en Asmelash goed kent, is clubicoon Dirk Heesen. De oud-speler en trainer is nu assistent bij ADO. “Delano is een enthousiaste gast. Hij is sterk in de duels en hij heeft een goede drive richting het vijandelijke doel”, vertelt Heesen. “Hennos heeft een goede techniek en is tactisch behoorlijk onderlegd. Als back komt-ie graag op, maar hij kan op meerdere posities uit de voeten.”

Heesen vindt de stap naar TOP Oss de juiste voor de twee. “Het is belangrijk dat ze vlieguren gaan maken. Ik hoop dat ze een plekje kunnen bemachtigen bij deze mooie club.”

Clubicoon Dirk Heesen hoopt dat het Osse publiek van het duo gaat genieten.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Wie gaat er mee naar Leeuwarden?

Op vrijdag 1 maart maken we een mooie trip naar het hoge noorden. Op de vooravond van de carnaval is SC Cambuur de tegenstander. Je kunt je inschrijven voor een busreis of de autocombi....