Home > TOP Oss houdt geen punten over aan duel met Jong Ajax
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss houdt geen punten over aan duel met Jong Ajax
24 november 2023

TOP Oss heeft vanavond geen punten overgehouden aan het duel met Jong Ajax. Op bezoek in Amsterdam wisten de Ossenaren niet tot scoren te komen, wat resulteerde in een 1-0 verliespartij. In de eerste helft wist Mika Godts Jong Ajax op voorsprong te zetten. De Amsterdammers gaven deze voorsprong niet meer uit handen.

Ten opzichte van de wedstrijd van twee weken geleden tegen MVV besloot Ruud Brood om zijn ploeg op één plek te wijzigen. De afwezige Joshua Zimmerman werd vervangen door basisdebutant Julian Kuijpers.

Jong Ajax begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg wist in het eerste kwartier twee goede kansen te creëren. Aanvaller Jaydon Banel was is beide gevallen de speler die het moest doen voor de Amsterdammers, maar Havekotte en Lambrix wisten op hun beurt de jonge aanvaller van scoren af te houden.

Na 24 minuten stand te hebben gehouden was het dan toch zo ver. De Belg Mika Godts wist de bal van buiten het strafschopgebied beheerst binnen te schuiven in de verre hoek en zette de thuisploeg daarmee op een verdiende voorsprong.

Even later liet TOP Oss voor het eerst iets van zich horen. In de 36ste minuut was het Van Leeuwen die door Troupée in stelling werd gebracht. Doelman Setford hoefde echter niet in actie te komen, de inzet van de middenvelder ging rakelings over.

In de rust voerde Brood twee wijzigingen door, in de hoop om in de tweede helft iets te kunnen forceren. Troupée en Doumtsios bleven achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Shahaj en Dueñas Hernández.

Vlak na de rust was het Jong Ajax dat het initiatief nam. Na een solo van Mika Godts was het wederom Banel die het doel van Havekotte onder vuur nam. De doelman wist nogmaals redding te brengen en een verdubbeling van de score te voorkomen.

Hierna leek het spelbeeld te veranderen en kwam TOP Oss iets beter in de wedstrijd. In de 54ste minuut moest Setford in actie komen. De doelman wist een goede inzet van Allemeersch knap te stoppen. TOP Oss bleef na deze kans druk zetten en niet veel later was het wéér Thijs van Leeuwen die van zich liet horen. Met een volley probeerde hij de keeper te verschalken, maar zijn inzet ging uiteindelijk ruim over.

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, maar kende in de slotfase nog een kleine opleving. In de vier minuten extra tijd wist TOP Oss een corner af te dwingen. Havekotte ging mee naar voren in een laatste poging om zijn ploeg aan een punt te helpen, maar dit mocht helaas niet baten. De corner werd na twee keer opnieuw inbrengen uiteindelijk weggewerkt door de thuisploeg, waarna niet veel later het laatste fluitsignaal klonk.

Aanstaande maandag reist TOP Oss af naar het Jan Louwers Stadion. Hier zullen de Ossenaren het om 20.00u opnemen tegen FC Eindhoven.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...