Home > TOP Oss heeft aan 24 minuten genoeg en pakt eerste overwinning van het seizoen
NIEUWSTOPIC
TOP Oss heeft aan 24 minuten genoeg en pakt eerste overwinning van het seizoen
18 augustus 2023

TOP Oss heeft zichzelf vanavond een uitstekende dienst bewezen door Jong PSV te verslaan in het eigen Frans Heesen Stadion. De ploeg van Ruud Brood liet er geen gras over groeien en kwam flitsend uit de startblokken. Doelpunten van Roshon van Eijma en Konstantinos Doumtsios (twee keer) bleken genoeg om de eerste driepunter van het seizoen te noteren.

Het basiselftal van Ruud Brood week op twee plekken af ten opzichte van de seizoensopener in Den Bosch, één week eerder. Thijs van Leeuwen en de deze week aangesloten Sven Zitman namen de plekken in van Amine Rehmi en Enrico Dueñas Hernández.

Na zeven minuten voetballen konden de supporters al opveren van hun stoeltjes. Het was namelijk Thijs van Leeuwen die opzichtig werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Luuk Timmer gedecideerd naar de stip wees. Centrale verdediger Roshon van Eijma ging achter de bal staan en wist zijn hoofd koel te houden: 1-0. Amper bijgekomen van de openingstreffer, kon er wederom gejuicht worden door het thuispubliek. De Griek Konstantinos Doumtsios besloot met de bal op avontuur te gaan, waarna hij zich knap vrijspeelde voor het doel van Kjell Peersman. Wat volgde was een werkelijk wonderschone treffer, récht in de winkelhaak: 2-0! Een droomstart dus voor TOP Oss!

Even later leek Arthur Allemeersch, die knap werd aangespeeld in het zestienmetergebied, de derde treffer van de avond op zijn schoen te hebben. Een PSV-been voorkwam echter ternauwernood de 3-0. Vier minuten later konden de handen echter toch weer de lucht in. Rechtsback Ilounga Pata stoomde knap op via de flank en wist het overzicht goed te bewaren. Een vlijmscherpe voorzet wist Konstantinos Doumtsios bij de tweede paal te bereiken, waarna de de spits mocht aantekenen voor zijn tweede treffer van de wedstrijd.

Na de rust was het Jong PSV dat als eerste toe wist te slaan. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam bij de tweede paal voor de voeten van Jong PSV-spits Jason van Duiven, die de bal binnen kon lopen. Toch konden de Eindhovenaren geen vuist maken en wist TOP Oss in de 65ste minuut de vijfde en laatste treffer van de avond te maken.

Door een eigen doelpunt van Bram Rovers kwam de 4-1 eindstand op het scorebord te staan. Vier minuten later moest een andere Jong PSV-verdediger, Renzo Tytens, het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg voor een schwalbe.

TOP Oss kan al met al tevreden terugkijken op de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Brood liet goed voetbal zien, wat dus ook nog eens resulteerde in een mooie overwinning.

Volgende week staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Op vrijdag 25 augustus reist TOP Oss af naar Kerkrade. De Ossenaren nemen het om 20:00 uur op tegen Roda JC.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...