Home > TOP Oss geeft voorsprong in Tilburg in de tweede helft uit handen: 2-1
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss geeft voorsprong in Tilburg in de tweede helft uit handen: 2-1
3 oktober 2023

TOP Oss heeft vanavond geen resultaat kunnen boeken in Tilburg. De wedstrijd die anderhalve week geleden letterlijk in het water viel, werd op deze doordeweekse avond ingehaald. De Ossenaren kwamen vlak voor rust op voorsprong door een afstandsknal van Roshon van Eijma. Lang zag het er naar uit dat de ploeg van Ruud Brood een resultaat zou gaan boeken, maar de Tilburgers keerden de wedstrijd alsnog om via Raffael Behounek en Jeremy Bokila.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Emmen, vier dagen eerder, verscheen TOP Oss vanavond met twee andere namen aan de aftrap tegen Willem II. Giovanni Korte en Konstantinos Doumtsios mochten ditmaal hun opwachting maken in het basiselftal. Dat ging op hun beurt ten koste van Enrico Dueñas Hernández en Delano Ladan.

Het was de thuisploeg, gesteund door het fanatieke Tilburgse publiek, dat sterker aan de wedstrijd leek te beginnen. De eerste mogelijkheden kwamen dan ook op het conto van Willem II. Aanvoerder Mike Havekotte stond echter goed op te letten en wist een vroege achterstand te voorkomen. Halverwege de eerste helft kwam TOP Oss wat beter in de wedstrijd en schoof het daarbij geregeld iets meer op richting het Tilburgse doel. Grad Damen besloot zijn geluk even later te testen met een schot van afstand. Met zijn linkerbeen mikte hij nét over het doel, maar gaf hij wél een voorproefje van wat vijf minuten later zou gebeuren. TOP Oss kreeg op een meter of 35 van het vijandelijke doel een vrije trap toegekend. Roshon van Eijma fluisterde Thijs van Leeuwen in dat hij ruimte zag om van afstand uit te halen, waarop de middenvelder de bal een klein tikje gaf. Van Eijma haalde op zijn beurt verwoestend uit vanaf grote afstand en wist met zijn schot doelman Joshua Smits te verrassen. De goalie van Willem II leek het schot te gaan stoppen, maar tastte opzichtelijk mis, waardoor de bal in de bovenhoek eindigde: 0-1!

Vol goede moed kwam TOP Oss dus met een voorsprong de kleedkamer uit, maar al snel leek er roet in het eten te worden gegooid. Willem II kwam door via de linkerkant en raakte met een voorzet de arm van Giovanni Korte, wat resulteerde in een strafschop. Het was Mike Havekotte die echter een heldenrol wist te vervullen en tot tweemaal toe redding bracht, zowel op de strafschop als de rebound. De voorsprong bleef echter niet heel veel langer op het scorebord staan. In de 61e minuut was het centrale verdediger Raffael Behounek die de thuisploeg namelijk naast TOP Oss wist te koppen: 1-1. Willem II leek flink wat kracht te hebben geput uit deze gelijkmaker en ging dan ook volle bak op zoek naar de overwinning. Het leverde meer dreiging op voor de thuisploeg, maar aan de andere kant lag er ook meer ruimte voor TOP Oss vanuit de counter. Lang leek er een resultaat in te zitten voor de ploeg van Ruud Brood, maar in minuut 82 moesten de Ossenaren het hoofd toch buigen. Het was de ingevallen Jeremy Bokila die de bal vanuit een voorzet raak wist te koppen: 2-1. Opgeven deed TOP Oss echter absoluut niet. In de slotfase kwam de ploeg van Ruud Brood nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van Joshua Smits, maar het geluk ontbrak in de afronding. Na 94 minuten voetballen besloot scheidsrechter Alex Bos om voor het einde van de wedstrijd te fluiten, waardoor TOP Oss de avond met lege handen afsloot.

Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Dan gaat TOP Oss op bezoek bij ADO Den Haag, waar om 20:00 uur afgetrapt zal worden.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?