Home > TOP Oss geeft update over aflopende contracten
NIEUWSTOPIC
TOP Oss geeft update over aflopende contracten
30 maart 2024

Als voetbalclub hebben we onze verantwoordelijkheid als werkgever, vooral als het gaat om het informeren van onze medewerkers over het aflopen van hun tijdelijke contracten. In overeenstemming met de Nederlandse wetgeving en de van toepassing zijnde CAO Contractspelers Betaald Voetbal, hebben we als club onze spelers tijdig geïnformeerd over de situatie rondom de opties in de aflopende contracten.

Onze spelers zijn dus de afgelopen tijd ingelicht over de status van de opties in hun contracten en de beslissingen die zijn genomen met betrekking tot al dan niet lichten van deze opties. Van spelers waarvan de opties niet zijn gelicht, nemen we niet per definitie afscheid. Het contract kan later alsnog worden verlengd, maar de beslissing omtrent het wel of niet lichten van de opties in de aflopende contracten dient formeel te worden genomen voor 1 april.

Opties gelicht

TOP Oss heeft ervoor gekozen om de opties in de contracten van Xander Lambrix, Abel Stensrud en Jonathan Mulder te lichten. Dit betekent dat zij minimaal nog een seizoen onder contract staan bij TOP Oss.

Opties niet gelicht

De club heeft besloten om de opties in de contracten van Konstantinos Doumtsios, Delano Ladan, Thijs van Leeuwen en Grad Damen niet te lichten.

Beslissingen over aflopende contracten

Op basis van de Nederlandse wetgeving dient de club de aflopende contracten van spelers en stafleden, die beschikken over een eerste arbeidsovereenkomst met TOP Oss, aan te zeggen voor 31 mei. De club neemt de komende periode de tijd om hier een beslissing over te nemen.

Ter volledigheid: TOP Oss beschikt momenteel niet over spelers met een aflopend contract waarbij het contract voor 1 april formeel opgezegd hoeft te worden op basis van de CAO.

Contract Robin Adriaenssen in goed overleg ontbonden

TOP Oss maakt hierbij tevens bekend dat het contract van Robin Adriaenssen in goed overleg is ontbonden. De Belgische assistent-trainer kwam afgelopen zomer samen met hoofdtrainer Ruud Brood naar TOP Oss en maakte onderdeel uit van de technische staf. TOP Oss bedankt Robin en wenst hem alle succes toe in zijn verdere carrière. Adriaenssen reageert zelf ook nog op zijn vertrek: “Ik wens deze mooie club het beste en wil graag de spelers, staf en supporters bedanken.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?