Home > TOP Oss gaat voor de winst, ook tegen een titelkandidaat
NIEUWSTOPIC
TOP Oss gaat voor de winst, ook tegen een titelkandidaat
17 maart 2023
Afgelopen vrijdag wist TOP Oss niet te winnen tegen tien man van ADO Den Haag. Hierdoor kwam er een einde aan de winstreeks van de ploeg uit Oss. De ploeg wil zo snel mogelijk weer aan een nieuwe serie overwinningen beginnen. Dat de volgende tegenstander een titelkandidaat is, verandert daar niets aan.

“Terugkijkend op de wedstrijd tegen ADO, hebben we denk ik een vermakelijke wedstrijd gespeeld met kansen over en weer. En zeker na de 2-2 heb je de hoop en verwachting dat je gaat doordrukken. En dan krijg je helaas de 2-3 tegen”, zegt hoofdtrainer Klaas Wels. “Daarna gaat de focus op Heracles en ga je een plan bedenken hoe je een van de betere ploegen in deze competitie kunt bestrijden.”

Balbezit
Ondanks dat Heracles Almelo zich op de tweede plaats van de ranglijst bevindt, is het doel voor Klaas Wels duidelijk: “We spelen altijd voor de winst. Je hebt elke wedstrijd met een andere tegenstander te maken, en de een is beter dan de andere. Heracles vind ik een hele goede ploeg, maar elke ploeg is te verslaan en je kijkt met name wat jouw eigen team aan kwaliteiten bezit.” Hoe hij de Almeloërs wil bestrijden heeft hij duidelijk voor ogen. “Ik vind dat wij behoorlijk goed zijn in de aanval met onze opkomende backs”, vertelt de trainer. “Daarin ga je proberen het verschil te maken door de spelers die aan de bal sterk zijn zoveel mogelijk in balbezit te laten komen op de helft van de tegenstander. We willen op een goede manier aanvallen, gedoseerd en georganiseerd en de restverdediging intact houden. Uiteindelijk proberen we ook zo hoog en snel mogelijk druk te zetten op Heracles om voor hun de opbouw zo moeilijk mogelijk te maken.”

Ruben Roosken
De oefenmeester van TOP Oss is erg te spreken over het elftal van de bezoekers. “Ik verwacht een goed georganiseerd team met een uitstekende keeper en centraal verdedigingsduo. Ik vind het leuk om Ruben Roosken weer te zien, die hier gespeeld heeft en het bij Heracles op de linkerkant uitstekend doet. Ze hebben ook nog Bruns op het middenveld staan. Voorin met Hansson, Laursen en Armenteros. Zoals ik het altijd noem, spelers met specifieke wapens en veel kwaliteit in huis en daarnaast ook scorend vermogen.” Ondanks een indrukwekkend team van Heracles Almelo, is de hoofdtrainer van TOP Oss helder: “Wij gaan voor een leuke wedstrijd met onze eigen kwaliteiten en mogelijkheden en daarmee willen wij heel graag de drie punten hier in eigen huis houden.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...