Home > TOP Oss gaat ten onder tegen goed draaiend Roda JC
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss gaat ten onder tegen goed draaiend Roda JC
12 april 2024

Het is TOP Oss vanavond niet gelukt om de goede start van de vierde periode een passend vervolg te geven. Het Roda JC van trainer Bas Sibum vloog uit de startblokken met drie treffers binnen 24 minuten. TOP Oss probeerde het wél nog, maar was niet meer bij machte om de wedstrijd om te draaien. Delano Ladan zorgde ver in de tweede helft nog voor de aansluitingstreffer, maar dit bleek niet genoeg te zijn: 1-4.

Precies één week na de verdiende overwinning op FC Eindhoven (2-1) stond vanavond het treffen met Roda JC op de planning. Eerder dit seizoen wist TOP Oss het de Limburgers – die volop op directe promotie lijken af te koersen – nog knap lastig te maken. In Kerkrade trok Roda JC echter wél aan het langste eind (2-0). Ten opzichte van vorige week besloot Ruud Brood om zijn elftal op één plek te wijzigen. Delano Ladan moest zijn plekje afstaan aan verdediger Xander Lambrix.

Het was Roda JC dat flitsend uit de startblokken kwam en na amper twee minuten al op voorsprong wist te komen. Buitenspeler Arjan van der Heide kreeg de bal na een knap één-tweetje terug voor zijn voeten en besloot vervolgens in de korte hoek uit te halen: 0-1. TOP Oss had er vervolgens veel moeite mee om in de wedstrijd te komen, terwijl Roda JC de druk erop bleef houden in de openingsfase. Na amper vijftien minuten voetballen besloot Ruud Brood om zijn tactische plan (vijf verdedigers) al snel overboord te gooien. Delano Ladan werd binnen de lijnen gebracht, wat ten koste ging van oud-Roda JC speler Xander Lambrix. Veel effect leek deze wissel niet direct te hebben. Een kleine drie minuten later waren het namelijk de Limburgers die de voorsprong wisten te verdubbelen. Walid Ould Chikh wist Sami Ouaissa knap weg te steken in de diepte, waarna de jongeling de bal onder Mike Havekotte door wist te schuiven: 0-2. Roda JC nam hier nog duidelijk geen genoegen mee en wist er zes minuten later nóg een doelpunt aan toe te voegen. Arjan van der Heide zag zijn schot in eerste instantie geblokt worden door Lars Nieuwpoort, maar schoot in de herkansing wél raak: 0-3. Qua echt grote kansen viel er in het restant van de eerste helft weinig te noteren. Na 45 minuten ging TOP Oss dus met een achterstand aan de thee.

Ruud Brood besloot om een dubbele wissel toe te passen aan het begin van de tweede helft. Konstantinos Doumtsios en Giovanni Korte namen de plekken in van Abel Stensrud en Ilounga Pata. TOP Oss kwam duidelijk met nieuwe energie de kleedkamer uit en nam het initiatief in handen. De eerste kansen van de tweede helft kwamen dan ook op naam van de thuisploeg. Eerst was het Jonathan Mulder die het doel van Calvin Raatsie onder vuur nam, waarna Konstantinos Doumtsios de bal vanuit een corner nét naast wist te mikken. Even later was het de ingevallen Giovanni Korte die een kans kreeg, maar te weinig kracht aan zijn schot wist mee te geven. Na dit sterke eerste kwartier was het echter de uitploeg die de vierde treffer van de avond op het scorebord wist te krijgen via Václav Sejk: 0-4. TOP Oss gaf zich echter nog niet helemaal gewonnen en besloot nog op zoek te gaan naar een eretreffer. Dit leverde in de 73e minuut een doelpunt op via Delano Ladan. Hij werd net binnen het strafschopgebied bereikt door Arthur Allemeersch en wist de bal vervolgens knap in de verre hoek te plaatsen: 1-4. Een écht slotoffensief wist de thuisploeg er helaas niet meer uit te persen, waardoor Roda JC er met de volle buit vandoor ging.

Volgende week staat de volgende wedstrijd natuurlijk al weer te wachten voor de ploeg van Ruud Brood. Dan reizen we af naar (FC) Dordrecht, waar om 20:00 zal worden afgetrapt.

 

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...