Home > TOP Oss gaat onderuit in De Koel: 2-0
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss gaat onderuit in De Koel: 2-0
29 maart 2024

De periode ambities van TOP Oss hebben vanavond een fikse knauw gekregen op bezoek bij VVV-Venlo. In een weinig enerverende wedstrijd was het uiteindelijk de thuisploeg die aan het langste eind trok. Doelpunten van Elias Sierra en Pepijn Doesburg brachten de eindstand op 2-0.

Na een uitstekende start van de periode – met zes punten uit twee wedstrijden – stond vanavond de confrontatie met VVV-Venlo op de planning. Ten opzichte van de verdiende 1-0 overwinning tegen Helmond Sport – inmiddels al weer twee weken geleden – besloot Ruud Brood om zijn ploeg vanavond op twee plaatsen te wijzigen. Arthur Allemeersch en Giovanni Korte mochten hun opwachting maken vanaf de aftrap, wat ten koste ging van Abel Stensrud en Karim Loukili.

Van een flitsende start was vanavond absoluut geen sprake in De Koel. Beide ploegen leken elkaar in de beginfase enigszins af te tasten, wat niet ten goede kwam van het aantal mogelijkheden. Het eerst (kleine) kansje kwam op naam van de Venlonaren. Buitenspeler Thijme Verheijen kapte de bal naar binnen en besloot uit te halen richting het doel van TOP Oss. Voor Mike Havekotte was het echter een koud kunstje om de bal vast te klemmen. Hierna brak een periode van evenwicht aan. Beide ploegen probeerde wel iets te forceren, maar tot grote kansen leidde dit niet. Het duurde tot minuut 37 alvorens er weer sprake was van enige opwinding. Tot tweemaal toe was het Elias Sierra die gevaar wist te stichten in het doelgebied. Zijn eerste inzet vloog vlak langs het doel, waarna zijn tweede inzet knap werd geblokt door Roshon van Eijma. Na één minuut blessuretijd te hebben toegekend, was het scheidsrechter Edwin van de Graaf die het rustsignaal liet klinken in Venlo.

In de rust besloot Ruud Brood om tweemaal te wisselen. Ilounga Pata en Giovanni Korte bleven achter in de kleedkamer, waardoor Karim Loukili en Delano Ladan zich mochten laten zien in de tweede helft. Na zestig minuten voetballen was daar het eerste gevaarlijke moment. Karim Loukili wist Joshua Zimmerman met een knappe pass weg te sturen richting het doel van VVV-Venlo. Daar leek de aanvaller het eerst bij de bal te komen en vervolgens opzichtig te worden neergehaald door een verdediger van de thuisploeg. Scheidsrechter Van de Graaf oordeelde echter anders en besloot geen strafschop maar een corner toe te kennen. Enkele minuten later was het dan tóch raak, aan de andere kant van het veld welteverstaan. Middenvelder Elias Sierra kreeg alle ruimte om van buiten het strafschopgebied uit te halen richting het Osse doel. Met zijn linkervoet wist hij de bal knap in de verre hoek te plaatsen: 1-0. In een poging om meer aanvallende stootkracht te creëren, besloot Ruud Brood vervolgens twee spitsen in te brengen in de naam van Abel Stensrud. Dit leverde in minuut 86 nog een grote kans op voor TOP Oss. Na een goede steekpass van Karim Loukili, was het Xander Lambrix die de bal voor het doel kon brengen. Konstantinos Doumtsios probeerde met een knap hakballetje doel te treffen, maar vond een VVV-verdediger op zijn pad. Hierna viel de bal plots voor de voeten van Abel Stensrud, die het leer van dichtbij over het doel schoot. Even later gooide VVV-Venlo de wedstrijd dan toch in het slot. Het was Pepijn Doesburg die Mike Havekotte wist te verschalken met een knappe stift: 2-0. Na 93 minuten voetballen werd er uiteindelijk gefloten voor het einde van de wedstrijd.

Na de uitstekende start van de vierde periode, moest de ploeg van Ruud Brood vanavond dus weer eens een nederlaag slikken. Volgende week staat de confrontatie met FC Eindhoven op het programma. Er zal om 20:00 worden afgetrapt in het Frans Heesen Stadion.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?