Home > TOP Oss en MVV sluiten af met een remise 2-2.
NIEUWS

TOP Oss en MVV sluiten af met een remise 2-2.

17 april 2021

In Maastricht gingen we geflatteerd kopje onder met 3-0. Vrijdagavond pakten we in de slotfase een zeer zwaarbevochten punt tegen een goed spelend MVV, 2-2.

 

Man of the Match was Rick Stuy van den Herik.

Foto’s: Bert van Berkum.

Matige eerste helft
Vrijwel van meet af aan ontspon zich een interessant duel maar waren de gasten in de eerste helft de bovenliggende partij. Dat leidde in eerste instantie weliswaar tot dreiging voor ons doel maar niet tot veel kansen. Wij creëerden nauwelijks iets behalve dan een absolute wereldgoal! Een voorzet van Livio Milts werd door Mart Remans zeer knap met het hoofd binnengewerkt 1-0. Na deze treffer lukte het ons niet om ons aan de druk van de gasten te ontworstelen. Sterker nog het verdiende doelpunt viel nog voor de rust. Weliswaar een lelijke goal maar die tellen ook. De ruststand van 1-1 was voor ons geen onfortuinlijke.

Veel meer spektakel!
Na de pauze hadden wij in de eerste 10 minuten absoluut de voorsprong moeten pakken. Twee enorme kansen waren echter niet aan ons besteed. Ook nog eens kansen die we uitspeelden via mooie combinaties. Nu scoorden echter de gasten uit het niets. Een zondagsschot belandde exact in de kruising van ons doel 1-2. Geholpen door deze voorsprong kon MVV zich meer richten op de counter. En dat deden zij met heel veel gevaar. Gelukkig voor ons stond het vizier daarbij niet op scherp. Zodoende bleven wij in de wedstrijd temeer omdat we zelf ook steeds dreigend voor het doel van onze gasten kwamen. In de slotfase leken we een strafschop te krijgen in verband met een hands bal. Helaas voor ons gebeurde dat niet maar onze teleurstelling sloeg een minuut later om in blijdschap toen de bal alsnog op de stip terecht kwam. Een charge op Remans werd wel als overtreding beoordeeld. Philippe Rommens pakte de buitenkans en scoorde de gelijkmaker 2-2. Aan deze stand kwam geen verandering meer. Uiteindelijk hielden we dus een verdiend maar wel zeer zwaar bevochten punt over aan het duel met MVV.

Volgende week spelen we in Eindhoven uit tegen Jong PSV. Jong PSV doet ook geweldig mee in de strijd om de vierde periode.

Een voorzet van Livio Milts werd door Mart Remans zeer knap met het hoofd binnengewerkt 1-0.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?