Home > TOP Oss en Jong PSV scoren niet in attractief duel
NIEUWS

TOP Oss en Jong PSV scoren niet in attractief duel

4 mei 2021

In de inhaalwedstrijd tegen Jong PSV heeft TOP Oss een puntje mee weten te nemen uit Eindhoven. De wedstrijd eindigde zoals die begon: in 0-0. Toch was het een aantrekkelijke wedstrijd waarin genoeg gebeurde.

 

 

Joshua Sanches in duel met met twee PSV’ers.

Foto’s: Bert van Berkum.

Enerverende eerste helft

In het begin van de wedstrijd probeerden we de Eindhovenaren onder hoge druk te zetten. Dit lukte bij vlagen, maar soms lukte het Jong PSV ook om met snel combinatiespel onder de druk uit te voetballen. Dit zorgde voor een leuke eerste helft waarbij TOP Oss en Jong PSV afwisselend het initiatief in de wedstrijd pakten.

Kansen

Hoewel de eerste helft gelijk opging, waren de grootste kansen voor TOP Oss. Piqué verdiende een corner met een afstandsschot. Uit deze corner was het bijna aanvoerder Stuy van den Herik die uit de draai raak schoot. Helaas voor TOP Oss had PSV-keeper Spenkelink een uitstekende reflex in huis, waarmee een doelpunt werd voorkomen.

Ook Mart Remans had de ploeg van Klaas Wels op voorsprong kunnen zetten. Hij kreeg enkele meters voor het doel de bal op een presenteerblaadje van Livio Milts, maar raakte de bal verkeerd waardoor deze langs het doel ging.

Kansen voor Jong PSV waren er zeker ook, maar niet zo groot als die van ons. De grootste kans was van Antonisse, die van een metertje of 20 de bal nét naast het doel van Geens mikte.

Sterk uit de startblokken

TOP Oss kende een sterk begin in de tweede helft. Dit leidde al snel tot een kans voor Dennis van der Heijden. Hij gleed fanatiek richting een lage strakke voorzet van Philippe Rommens, maar doordat hij de bal verkeerd raakte, ging deze over in plaats van in het doel.

Hetzelfde spelbeeld

Nadat we sterk uit de startblokken waren gekomen in de tweede helft, leek het wedstrijdbeeld erg veel op dat van de eerste helft. Het was dus weer een aantrekkelijke wedstrijd om te zien, maar hele grote kansen bleven veelal uit.

In de 70e minuut was het wel even schrikken voor TOP Oss. De bal viel zomaar voor de voeten van PSV’er Van de Blaak. Hij haalde uit vanaf de penaltystip, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de lat.

Rode kaart

Het bleef lang een wedstrijd waarin beide ploegen konden hopen op de winst, toch moest de ploeg van Wels plotsklaps de boel omgooien toen keeper Bo Geens in de 80e minuut, na een onhandige actie een rode kaart in ontvangst nam. Jordy Rondeel was zijn vervanger en maakte zijn officiële debuut in het betaalde voetbal.

In het restant van de wedstrijd was het vooral verdedigen geblazen voor TOP Oss. Dit lukte vrijwel probleemloos en Jong PSV kwam niet meer tot grote kansen. We werden zelfs tot twee keer toe nog even gevaarlijk uit vrije trappen van Philippe Rommens.

Hoewel de wedstrijd zeker een doelpunt verdiende, was een gelijkspel een terechte uitslag. Aankomende vrijdag spelen we uit tegen Helmond Sport. Bij een overwinning komen we in het linkerrijtje, wat een aardige prestatie zou zijn!

Hoewel de wedstrijd zeker een doelpunt verdiende, was een gelijkspel een terechte uitslag.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?