Home > TOP Oss eindigt het jaar met nederlaag in Maastricht
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss eindigt het jaar met nederlaag in Maastricht
22 december 2023

TOP Oss heeft het voetbaljaar 2023 helaas niet weten af te sluiten met een resultaat. In De Geusselt bleek MVV Maastricht met 2-0 te sterk. Koen Kostons bracht de Maastrichtenaren al snel op voorsprong, waarna Dailon Livramento de wedstrijd ver in de tweede helft op slot wist te gooien.

Ten opzichte van de knappe thuisoverwinning op VVV-Venlo (2-1) – één week eerder – besloot Ruud Brood om zijn ploeg op een enkele plek te wijzigen. Rick Dekker maakte na lang blessureleed zijn basisrentree. De laatste keer dat hij vanaf de aftrap mocht beginnen was in april van dit jaar. Delano Ladan moest hierdoor genoegen nemen met een plek op de bank.

Omstreeks 20:05 uur floot scheidsrechter Clay Ruperti voor het begin van de wedstrijd. De eerste kans kwam op het conto van de thuisploeg. Het was Ferre Slegers die zichzelf met een lichaamsschijnbeweging knap vrij wist te spelen en vervolgens de verre hoek van Mike Havekotte zocht. De doelman stond echter goed op te letten en tikte de bal naast de doelpaal. Drie minuten later was het echter alsnog raak voor de Limburgers. Een voorzet vanaf links belandde pardoes op het hoofd van Koen Kostons, die met een knappe kopbal voor de openingstreffer wist te tekenen: 1-0. Even later was het TOP Oss dat een grote mogelijkheid wist te creëren. Amine Rehmi werd weggestuurd in de diepte en zocht de verdediging van de Maastrichtenaren op. De buitenspeler wist vervolgens tot een doelpoging te komen, maar zag zijn schot jammerlijk in het zijnet eindigen. Hierna was het voor even gedaan met de écht grote mogelijkheden aan beide kanten van het veld. Dit terwijl de regen met steeds grotere bakken uit de hemel leek te vallen. In minuut dertig kreeg TOP Oss een vervelende klap te verwerken. Rick Dekker, die juist nét was hersteld van een langdurige blessure, moest de strijd vroegtijdig staken. Delano Ladan was zijn vervanger. In het restant van de eerste helft vielen er weinig grote mogelijkheden te noteren en bleef het vooral bij speldenprikjes van beide elftallen. De kleedkamer werd dan ook opgezocht met een minimale achterstand.

In de rust besloot Ruud Brood om twee wissels toe te passen. Thomas Cox en Thijs van Leeuwen bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Giovanni Troupée en Grad Damen. De eerste grote mogelijkheid van de tweede helft kwam op naam van de thuisploeg. Vanuit een hoekschop leken de Maastrichtenaren al gauw tot een verdubbeling van de score te komen. Het was echter Jonathan Mulder die goed stond op te letten en de bal knap van de doellijn wist te halen. Enkele minuten later was het wederom de thuisploeg die tot een grote mogelijkheid wist te komen. Het was Koen Kostons die oog in oog kwam met Mike Havekotte. Onze doelman liet echter wederom zien dat hij niet makkelijk te passeren is en keerde de inzet knap! TOP Oss gaf zich echter absoluut niet gewonnen en begon steeds meer op de helft van MVV te voetballen. In minuut 73 viel de bal dan ook voor de voeten van Arthur Allemeersch, die uit wist te halen richting het doel van Romain Matthys. Vijf minuten later was het Amine Rehmi die zijn schot nog maar ternauwernood gered zag worden. Ook Grad Damen wist het net niet te vinden vanuit de rebound. Waar TOP Oss steeds meer hoop leek te hebben om één punt over te houden aan dit duel, maakte MVV even later definitief een einde aan deze illusie. Het was de ingevallen Dailon Livramento die Havekotte wist te verschalken: 2-0. TOP Oss probeerde nog aan te dringen richting het doel van de thuisploeg, maar beschikte niet over genoeg aanvallende stootkracht om de bal tussen de doelpalen te krijgen. Na 94 minuten voetballen floot scheidsrechter Clay Ruperti het voetbaljaar 2023 tot een einde.

De aankomende twee weekenden zal de bal niet rollen in de Keuken Kampioen Divisie. Na deze korte winterstop zullen we op 12 januari 2024 weer voor de eerste keer aantreden. Dan komt koploper Willem II op bezoek in het Frans Heesen Stadion. Voor nu: fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling gewenst!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...