Home > TOP Oss draait wedstrijd om en blijft in de race voor vierde periode
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss draait wedstrijd om en blijft in de race voor vierde periode
5 april 2024

Een heerlijke comeback vanavond in Oss! Even leek TOP Oss het onderspit te moeten delven in het Brabantse onderonsje met FC Eindhoven, maar na negentig minuten voetbal konden de handen dan toch in de lucht. Doelpunten van Abel Stensrud en Arthur Allemeersch draaiden de wedstrijd volledig om, waardoor er drie punten konden worden bijgeschreven: 2-1!

Precies één week na de nederlaag in Venlo (2-0) stond vanavond het treffen met FC Eindhoven op de planning. Voor dit Brabantse onderonsje besloot Ruud Brood om zijn elftal op drie plaatsen te wijzigen. Abel Stensrud, Delano Ladan en Jonathan Mulder mochten zich vanaf de aftrap laten zien, wat ten koste ging van de basisplekken van Grad Damen, Giovanni Korte en Xander Lambrix.

Het was TOP Oss dat gelijk sterk uit de startblokken kwam. Buitenspeler Joshua Zimmerman werd de diepte in gestuurd via de rechterkant, maar zag zijn schot voorlangs eindigen. Vlak hierna was het wederom de thuisploeg die van zich liet horen. Ditmaal legde Arthur Allemeersch de bal met zijn hoofd klaar voor Abel Stensrud, waarna Mawouna Amevor er nog een stokje voor wist te steken. Na tien minuten waren het echter de gasten uit Eindhoven die tegen de verhouding in op voorsprong wisten te komen. Een afvallende bal viel plots voor de voeten van Ozan Kökcu, die de bal knap in de verre hoek wist te plaatsen. In de twintigste minuut leek TOP Oss bijna op gelijke hoogte te komen. Sven Zitman legde de bal tussen een paar verdedigers door voor de voeten van Arthur Allemeersch, die op zijn beurt nét te kort kwam om binnen te tikken. Hierna kwam het spel meer in balans en vlakte de kansrijke openingsfase wat af. Scheidsrechter Tom Stevens floot vervolgens na 45 minuten voor het rustsignaal, waardoor we met een achterstand aan de thee gingen.

Ruud Brood besloot om een aanvallende wissel toe te passen in de rust. Giovanni Troupée bleef achter in de kleedkamer, waardoor er een plekje vrij kwam voor Giovanni Korte. TOP Oss begon sterk aan de tweede helft, wat na een klein kwartier voetballen ook tot de gelijkmaker leidde. Jonathan Mulder gaf een prachtige voorzet vanaf de linkerkant, waarna onze Noorse spits Abel Stensrud de bal met een magistrale voetbeweging achter doelman Jorn Brondeel wist te tikken: 1-1! Ook na de gelijkmaker ging TOP Oss vrolijk door waar het mee bezig was. Wéér was het de uitstekend spelende Jonathan Mulder die met een soortgelijke voorzet gevaar wist te stichten. Ditmaal vond hij Arthur Allemeersch als eindstation, die prachtig raak wist te koppen: 2-1!  In de 84e minuut was het nog even billenknijpen voor TOP Oss, toen FC Eindhoven tóch de gelijkmaker nog binnen leek te schieten. Echter was daar Jonathan Mulder die – na zijn twee assists – ook hier als reddende engel optrad en de bal tot tweemaal toe van de lijn wist te halen. In de derde minuut van de blessuretijd kreeg de ingevallen Karim Loukili nog dé mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een flinke dribbel vond hij uiteindelijk de vingertoppen van Jorn Brondeel op zijn pad. Even later klonk het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Tom Stevens.

Drie punten in de pocket dus! Door deze overwinning klimmen we – met nog vijf wedstrijden te gaan – naar een zesde plek in de periodestand. Alles nog om voor te spelen dus! Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op de planning. Dan komt Roda JC – dat nog volop in de race is voor promotie – op bezoek in het Frans Heesen Stadion. Er zal om 20:00 afgetrapt worden.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...