Home > TOP Oss doet zichzelf wederom tekort en verliest van De Graafschap
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss doet zichzelf wederom tekort en verliest van De Graafschap
1 december 2023

TOP Oss heeft vanavond met minimaal verschil verloren van De Graafschap. Een vroeg doelpunt van Devin Haen zorgde ervoor dat de Superboeren met de volle buit weer terug konden naar Doetinchem. Voor TOP Oss lagen er meer dan genoeg mogelijkheden, maar ontbrak het wederom aan precisie in de afronding.

Eerder deze week kwam TOP Oss al in actie. Op bezoek bij FC Eindhoven werd een verdienstelijk punt gepakt in het Jan Louwers Stadion. Ten opzichte van dit gelijkspel besloot Ruud Brood om zijn ploeg op twee plekken te wijzigen. De geschorste Enrico Dueñas Hernández en de geblesseerde Giovanni Troupée moesten de wedstrijd noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Hun plaatsen werden vanavond ingenomen door Delano Ladan en Thomas Cox.

TOP Oss begon scherp aan de wedstrijd en kreeg dan ook de eerste kans van de wedstrijd. Na amper één minuut voetballen werd Arthur Allemeersch weggestoken in de diepte. De Belg kreeg tijd om uit te halen, maar zag zijn inzet in het zijnet eindigen. Echter kregen de Ossenaren vijf minuten later het deksel op de neus. Basar Önal leverde de bal knap af bij jongeling Devin Haen, die op zijn beurt raak wist te koppen: 0-1. Na deze levendige openingsfase keerde de rust weer een beetje terug bij beide ploegen. Een periode van weinig gevaar voor beide doelen kondigde zich dan ook aan. Pas in de veertigste minuut was de volgende noemenswaardige kans te noteren. Basar Önal passeerde de zojuist ingevallen Amine Rehmi en probeerde vervolgens vanuit een lastige hoek Mike Havekotte te verschalken. Zijn schot was echter net niet goed genoeg en eindigde voorlangs. Na 48 minuten voetballen werd er in een ijskoud Frans Heesen Stadion gefloten voor de rust.

Ruud Brood besloot om in de rust één keer te wisselen. Rick Dekker maakte na lang blessureleed zijn rentree, wat ten koste ging van Calvin Mac-Intosch. Buitenspeler Amine Rehmi wist zich in de tweede helft meerdere malen te onderscheiden en was dan ook goed voor enkele gevaarlijke momenten. Meermaals werd hij in stelling gebracht om gevaarlijk te worden, maar in de afronding ontbrak het telkens aan een beetje geluk. Het was dan ook duidelijk TOP Oss dat het initiatief in de tweede helft in handen nam en steeds dichter bij de gelijkmaker leek te komen. Enkele aanvallende wissels moesten de doorslag gaan geven voor de ploeg van Ruud Brood, met onder andere het inbrengen van Maxim van Peer en Konstantinos Doumtsios. Langzaam maar zeker leek zich wederom hetzelfde scenario te gaan aftekenen, zoals we die de laatste periode al vaker hebben gezien. De Graafschap koesterde het punt en zag TOP Oss in de slotfase dan ook niet meer tot scoren komen. Na vier minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en werd er afgefloten met een 0-1 achterstand.

Het was dus een wedstrijd waar absoluut meer had ingezeten voor TOP Oss. Een bittere pil voor de ploeg van Ruud Brood, gezien de kansenverhouding van vanavond. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen NAC Breda op de planning. De aftrap van deze wedstrijd is om 20:00 uur.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...