Home > TOP Oss – De Graafschap, een weerzien tussen oude bekenden
NIEUWSTOPIC
TOP Oss – De Graafschap, een weerzien tussen oude bekenden
13 april 2023

Op vrijdagavond 14 april staat TOP Oss – De Graafschap op het programma. Dit wordt een wedstrijd met bekende gezichten op het veld. Lion Kaak speelt bijvoorbeeld nu in het blauw-wit, terwijl Rick Dekker al het hele seizoen het rood-wit mag vertegenwoordigen. 

Een speler die de jeugd van De Graafschap heeft doorlopen is Kyvon Leidsman. De spits kijkt ernaar uit om tegen zijn oude club te spelen, maar ook tegen zijn oude ploegmaat. “Het is leuk om weer tegen Lion te spelen,” aldus Leidsman.

 

Punten pakken
Dit seizoen wordt Milan Hilderink gehuurd van de club uit Doetinchem. Samen met Dekker, Leidsman en assistent-trainer Van der Sloot, konden zij fijn praten over De Graafschap. “Dat is dan even aan de start van het seizoen, maar daarna gaat de focus op TOP Oss,” zegt Leidsman. En ook nu, met nog zes wedstrijden te gaan, is het plan helder. “We moeten de koppen bij elkaar steken en zoveel mogelijk punten pakken, om deze periode nog mooi af te sluiten,” zegt Leidsman vastberaden. 

 

Mooie mix
De Graafschap staat nu op een negende plek en kan nog de play-offs halen. Leidsman: “Ze hadden denk ik wat opstartproblemen, maar de motor draait nu aardig.” En waarom het zo goed loopt bij de superboeren denkt Leidsman wel te weten. “Het is een ploeg met veel jonge spelers, maar ook met ervaren jongens zoals Büttner en De Jong. Dat is een hele mooie mix en daardoor halen zij het beste in elkaar naar boven,” zegt hij. 

Dat de recente reeks tegenvallende resultaten van TOP tegen een sterke tegenstander omgebogen moet worden, ziet Leidsman niet als een probleem. “Als we verdedigend goed staan, dan komt het aanvallen vanzelf. Hier in Oss kan er altijd van alles gebeuren en ik hoop dat we de mensen op de bank kunnen laten genieten,” zegt hij.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Heb jij altijd al gedroomd van een baan binnen het betaald voetbal? TOP Oss zoekt verschillende mensen om het team te versterken. Van horecamedewerker tot marketing/communicatie, op...