Home > TOP Oss boekt tweede zege
NIEUWS
TOP Oss boekt tweede zege
25 augustus 2018

De goede start in Maastricht heeft een dito vervolg gekregen. TOP Oss versloeg Jong PSV vrijdagavond met liefst 4-1. Zodoende staat het elftal van Klaas Wels op de tweede plek met zes punten uit twee wedstrijden.

Norichio Nieveld speelde als middenvelder en vulde die rol uitstekend in. Hij maakte bovendien de 1-0 én hij werd verkozen tot Martin Glas Man of the Match.

Foto’s: Marcel Bonte

Fantastische start
TOP begon uitstekend aan het duel met de Eindhovenaren. Georganiseerd, agressief en dodelijk in het strafschopgebied. Zo bleek al na elf minuten. Bryan Smeets slingerde een vrije trap voor het doel en Norichio Nieveld verlengde deze perfect. De bal belandde in de verre hoek: 1-0.

Nog geen minuut later – de handen van de Osse fans hingen nog in de lucht – was het opnieuw raak. Na een prachtige aanval dit keer. Via Smeets, Huseyin Dogan en Nieveld kwam de bal op rechts terecht bij Dennis Janssen. Die gaf laag voor en Dogan schoot laag in de korte hoek raak. Doelman Yannick van Osch zat er nog even aan, maar dat was niet afdoende.

Pingel PSV
Jong PSV, dat nog weinig in de melk te brokkelen had, counterde na een half uur voor het eerst gevaarlijk. Joël Piroe glipte langs Niels Fleuren, zag Nick Olij op zich afkomen en ging daarna gewillig naar de grond. Strafschop volgens Edgar Bijl. Ramon Pascal Lundqvist benutte deze.

Zo was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Dogan kon vlak voor rust de marge weer opkrikken tot twee, maar hij zag zijn schot na een weergaloze actie op de lijn gekeerd worden door Dirk Abels. Ruststand: 2-1.

Op en neer
De tweede helft was meer open met kansen over en weer. Eerst werd Olij getest door Matthias Verreth en Piroe, waarna Dogan ternauwernood afgestopt werd door een PSV-verdediger. In de 52e minuut kregen ook wij een penalty, nadat Rick Stuy van den Herik naar de grond werd gewerkt. Dogan faalde niet en maakte al weer zijn vierde van het seizoen.

Beslissende 4-1
Was het toen gedaan? Zeker niet. Jong PSV was nog een paar keer dichtbij, maar Lennerd Daneels en Lundqvist kopten naast en over. Na 73 minuten was de strijd wél gestreden. Lorenzo Piqué stuurde Smeets weg met een fijne pass en die zette het op een lopen. Hij kon niet meer achterhaald worden en schoot hard en hoog bij de eerste paal binnen.

Scoreverloop
11. Nieveld 1-0, 12. Dogan 2-0, 31. Lundqvist (pen) 2-1, 53. Dogan (pen) 3-1, 73. Smeets 4-1.

Opstelling TOP Oss
Olij; Janssen, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Nieveld, Smeets (83. Rommens); Dogan (90. N’Koyi) en Oratmangoen (87. Ladan).

Feest in Oss. Er hing een lekker sfeertje in het Frans Heesen Stadion. Supporters: bedankt!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Supporters TOP Oss steunen zorg

Het coronavirus slaat inmiddels ook in Nederland om zich heen. Eerder deze week werden alle mensen met vitale beroepen al bedankt via een groot applaus. Ook als TOP Oss zijnde zijn we...

TOP OSS – FC DEN BOSCH AFGELAST!!!

De derby, TOP Oss - FC Den Bosch, gaat helaas niet door. Dit ivm het Coronavirus.De nieuwe datum is nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij dit via de website en...