Home > TOP Oss boekt volwassen zege op Jong Ajax
NIEUWSTOPIC
TOP Oss boekt volwassen zege op Jong Ajax
6 maart 2023
Dankzij een 2-1 overwinning op Sportpark De Toekomst maakt TOP Oss opnieuw een sprong omhoog, en passeert het Ajax zowel op het veld als op de ranglijst.

Waar bij TOP Oss een verrassende basisplaats voor Milan Hilderink was weggelegd vanwege een blessure bij Lorenzo Piqué, begon Jong Ajax het duel met onder andere Francisco Conceição en Lorenzo Lucca. Twee spelers die al regelmatig in het eerste elftal te bewonderen zijn.

De eerste tien minuten probeerden beide ploegen hun draai te vinden en was er weinig dreiging. Van Axel Dongen zorgde voor het eerste gevaar in de wedstrijd met een schot van afstand. Even later appelleerde TOP aan de andere kant van het veld voor een handsbal, maar de Ossenaren kregen geen penalty toegewezen. Zo kwam de wedstrijd na een stroef begin tot leven. Tot echte grote kansen kwamen beide ploegen in de eerste veertig minuten niet, totdat Jearl Margaritha gevaarlijk was met een schot van randje zestien.

Na deze kans zette TOP door en was het de bovenliggende partij in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Dit resulteerde in een verdiende kopgoal van Stuy van den Herik. De Ossenaren gingen rusten met een 0-1 voorsprong.

Jearl Margaritha in duel

Spannende tweede helft
In tegenstelling tot de eerste helft, waren de Amsterdammers in de tweede direct meerdere keren gevaarlijk. Doelman Thijs Jansen hield de ploeg op de been en wist het doel tot dusver schoon te houden. Hij zag even later zijn teamgenoten een grote kans creëren aan de andere kant van het veld. Vanaf dit moment kreeg TOP weer meer grip op de wedstrijd.

Meerdere kleine kansen werden gestopt door keeper Setford, maar in de 57ste minuut was een inzet van Tejan de keeper te machtig en verscheen er een 0-2 voorsprong op het scorebord. Jong Ajax deed na de 0-2 meteen iets terug en wist in de 61ste minuut de aansluitingstreffer te scoren. Van Axel Dongen met de rebound op de eerdere inzet van Conceição. Jong Ajax drong aan en creëerde meerdere grote kansen.

Doordat Jansen goed keeperswerk bleef verrichten en Ilounga Pata een bal van de lijn haalde, bleven de Ossenaren op voorsprong. In de slotminuten had Van Leeuwen de bevrijdende 1-3 op de schoen, maar eindigde de bal niet tegen de touwen. Daardoor werd het nog even spannend, maar de ploeg uit Oss hield goed stand. Door deze belangrijke overwinning stijgt TOP Oss naar de vijftiende plek op de ranglijst.