Home > TOP Oss boekt strijdlustige zege tegen FC Eindhoven
NIEUWS
TOP Oss boekt strijdlustige zege tegen FC Eindhoven
30 november 2019

Philippe Rommens scoorde al in de twintigste minuut de openingstreffer, maar helaas kon TOP niet lang genieten van de voorsprong. Negen minuten later scoorden de Eindhovenaren de gelijkmaker. Gelukkig wist Giovanni Büttner vlak voor én na rust te scoren, waardoor TOP de winst over de streep trok.

Door: Teun Bloem

 

Dennis Hettinga maakte zijn basisdebuut!

Foto’s: Soccrates Images

Een goede start
In de openingsfase van de wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen, maar TOP Oss wist het net als eerst te vinden. Een vrije trap, gecreëerd door Büttner, werd binnengeschoten door de topscorer van TOP. Philippe Rommens werd overigens geholpen door de muur van FC Eindhoven. Zijn schot werd aangeraakt waardoor keeper Ruud Swinkels kansloos was.

De gelijkmaker
Een aantal goede reddingen van Damien Perquis waren helaas niet genoeg om TOP Oss op voorsprong te houden. Vrij snel na de 1-0 scoorde FC Eindhoven de gelijkmaker. Na een goede aanval van de Eindhovenaren schoot Kaj de Rooij de 1-1 binnen.

Omkering
Het leek erop dat beide teams de kleedkamer gingen opzoeken met een gelijke stand, maar dat bleek plotseling niet zo te zijn. Giovanni Büttner wist een fout van centrale verdediger Maarten Peijnenburg af te straffen en TOP naar de voorsprong te schieten: 2-1!

Een kwartier na rust was het diezelfde Giovanni Büttner die voor TOP Oss de 3-1 binnen schoot. Na een snelle lange bal van doelman Damien Perquis was Büttner de verdediging te snel af en kon hij zijn tweede van de avond binnen schieten.
Na de derde goal zakte TOP Oss wat meer in en ging het compacter spelen .Hierdoor kwam FC Eindhoven er vrijwel niet doorheen. Met enorme strijdlust wisten ze de drie punten over de streep te trekken. TOP Oss krijgt zelfs nog een aantal kansen, maar die werden niet benut. Hierdoor bleef het 3-1 en kunnen de mannen van Klaas Wels tevreden terugkijken op een goede overwinning!

Scoreverloop
20. P. Rommens, 29. De Rooij, 40. Büttner, 56. Büttner.

Opstelling TOP Oss
Perquis; Asmelash, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Hettinga; Kaak, Overgoor, P.Rommens; Peters (69. Celik), Büttner (89. Stroo).

Juichen na drie zeer verdiende punten! 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...