Home > TOP Oss boekt knappe overwinning op Amsterdamse talenten
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss boekt knappe overwinning op Amsterdamse talenten
16 februari 2024

TOP Oss heeft vanavond een uitermate welkome driepunter bij weten te schrijven. Arthur Allemeersch was ditmaal de grote man aan de kant van TOP Oss. Met twee doelpunten in de eerste helft wist hij TOP Oss in een zetel te zetten, waarna ook in de tweede helft knap stand werd gehouden.  

Ten opzichte van de nederlaag in en tegen (FC) Groningen – één week eerder – besloot Ruud Brood om zijn ploeg op een viertal posities te wijzigen. Bij drie wijzigingen waren blessuregevallen de oorzaak; Mike Havekotte, Lars Nieuwpoort en Giovanni Troupée werden niet fit genoeg bevonden om op het wedstrijdformulier te verschijnen. Ook Delano Ladan moest vanavond genoegen nemen met een plek op de bank. Hun plekken werden ingenomen door Konstantinos Doumtsios, Sven Zitman, Roshon van Eijma en de debuterende doelman Max van Herk.

Het waren de jongelingen uit Amsterdam die de eerste (kleine) mogelijkheid van de wedstrijd wisten te creëren. De onlangs naar Ajax teruggekeerde Kian Fitz-Jim wist twee man te passeren en vervolgens uit te halen richting het Osse doel. Julian Kuijpers wist zich vervolgens in de baan van het schot te plaatsen en te voorkomen dat Max van Herk gelijk aan de bak moest. In het daaropvolgende kwartier wisten beide ploegen geen noemenswaardige kansen bij elkaar te spelen. Het duurde tot minuut vijfentwintig voordat TOP Oss voor de eerste keer écht gevaarlijk werd. Een vrije trap viel via een Jong Ajax verdediger voor de voeten van Arthur Allemeersch, die vervolgens niet lang na hoefde te denken en besloot uit te halen richting het Amsterdamse doel. Zijn schot in de rechterbovenhoek was de Jong Ajax-goalie te machtig: 1-0! Het duurde vervolgens een flinke tijd voordat er weer sprake was van enige opwinding. Vlak voor rust was het Karim Loukili die het Frans Heesen Stadion deed opveren. Hij sneed vlak buiten het zestienmetergebied naar binnen en haalde daarop verwoestend uit. Doelman De Graaff zat er echter knap bij en wist het vlammende schot knap uit de kruising te tikken. Lang hoefde TOP Oss hier niet van te treuren, want amper twee minuten later lag de bal alsnog in het net. Een corner van Grad Damen belandde perfect op het hoofd van – wederom – Arthur Allemeersch. Hij kopte de bal op zijn beurt knap raak in de verre hoek: 2-0! Met deze stand werd even later dan ook de kleedkamer opgezocht.

De eerste mogelijkheid van de tweede helft kwam van de kant van Jong Ajax. Het was Nassef Chourak die de bal richting de tweede paal voorgaf en daar het hoofd van Julian Rijkhoff wist te vinden. De spits wist vervolgens doelman Max van Herk te passeren en daarmee de aansluitingstreffer op het bord te zetten: 2-1. Het spelbeeld begon langzaamaan iets opener te worden, waardoor er wat meer kansen aan beide kanten van het veld vielen te noteren. In de 65e minuut was het rechtsback Sarfo die een lage en harde voorzet gaf richting de eerste paal. Daar was het Chourak die van heel dichtbij de bal nét aan de rechterkant van de paal plaatste. Drie minuten later was het weer TOP Oss dat met de schrik vrijkwam. Ditmaal was het de rechtsback van Jong Ajax zélf die besloot uit te halen. Xander Lambrix wist zijn voet nog tegen de bal aan te krijgen, waarna de bal tot ieders geluk vlak naast het doel verdween. Met nog een kwartier op de klok leek TOP Oss de voorsprong te gaan vergroten. Het was Arthur Allemeersch die knap werd weg gestoken in de diepte en vervolgens de bal achter doelman De Graaff wist te schuiven. De grensrechter constateerde vervolgens echter buitenspel, waardoor er een streep ging door zijn treffer. Jong Ajax probeerde in de slotfase nog een gelijkmakende treffer op het bord te krijgen, maar slaagde hier niet in.

De handen konden dus in de lucht bij het Osse publiek. Door deze driepunter komt TOP Oss op gelijke hoogte met FC Den Bosch en Telstar. Over anderhalve week staat de uitwedstrijd in Utrecht op de planning. Dan nemen we het op maandagavond 26 februari op tegen Jong FC Utrecht, waar er om 20:00 uur zal worden afgetrapt.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?