Home > TOP Oss boekt een degelijke overwinning
NIEUWS

TOP Oss boekt een degelijke overwinning

3 november 2018

In vijf minuten tijd werd het Brabants onderonsje met Eindhoven in Oss’ voordeel beslecht. Vlak voor de pauze vonden Huseyin Dogan en Ragnar Oratmangoen het net en dat was meer dan voldoende voor de zege. Het werd 2-0.

Ragnar Oratmangoen speelde op ’10’ een puike pot en werd gekroond tot Man of the Match.

Klaas Wels moest het vrijdagavond stellen zonder Bryan Smeets, Philippe Rommens, Dennis Janssen en Hennos Asmelash. Daardoor vonden er wat wisselingen plaats. Maikel Verkoelen, Niels Fleuren en Delano Ladan begonnen in de basis.

Uit het niets
Tijdens de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. TOP Oss begon wat beter, maar na een kwartier namen de bezoekers steeds meer het heft in handen. Een minuut of tien. En daarin kregen ze via Alvin Daniels en Elisha Sam ook kansen, maar scoren deden ze niet.

Vervolgens nam de Eindhovense druk weer rap af en had TOP twee ‘duveltjes uit een doosje’. Dogan kapte in de 41e minuut een blauw-witte verdediger uit, kroop naar binnen en plaatste de bal in de verre kruising. Een schitterende 1-0. Even daarna deed Oratmangoen ook een flinke duit in de zak. Een afgeslagen hoekschop viel voor zijn voeten en hij aarzelde niet. De Ossenaar volleerde knap raak. Zo stond het plots 2-0.

Onder controle
Na de pauze was FC Eindhoven niet bij machte om TOP echt bij de keel te grijpen. De bezoekers probeerden het wel, maar waren niet vaak dichtbij de 2-1. Eén keer ging een kopbal net over en er was een van richting veranderd schot dat op de lat uiteen spatte.

De mannen van Klaas Wels hadden de zaakjes op orde. Zonder groots te spelen, kwamen ze dus nauwelijks in gevaar er lag er zelfs ruimte om 3-0 te maken. Daar leek het ook een aantal keer van te komen, maar telkens was de laatste bal niet goed genoeg. Of Ruud Swinkels stond in de weg.

Zo bleef het bij 2-0 en schreef TOP drie erg welkome punten bij. Hierdoor blijven we stevig op de zesde plek staan.

Scoreverloop
41. Dogan 1-0, 44. Oratmangoen 2-0

Opstelling TOP Oss
Olij; Verkoelen, Piqué (56. De Regt), Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Nieveld, Oratmangoen; Dogan en Ladan (80. N’Koyi).

Huseyin Dogan maakte alweer zijn achtste van het seizoen. Op zeer fraaie wijze.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal,...

Informatie kaartverkoop JONG PSV uit

Op vrijdag 21 februari, 20:00u trappen we af op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Reis jij Klaas Wels en z'n mannen achterna? De wedstrijd is te bezoeken middels eigen (vrij)...