Home > TOP Oss bindt Jong Ajax aan zegekar!
NIEUWS

TOP Oss bindt Jong Ajax aan zegekar!

6 januari 2021

Van een kille, saaie, grauwe  dinsdagavond wisten de mannen van Klaas Wels toch weer een mooie, succesvolle avond te maken!  Jong Ajax werd na een goede eerste helft en matige tweede helft verdiend met 1 – 0 aan de zegekar gebonden. Na een goed einde van 2020 met vier overwinningen werd 2021 dus ook goed begonnen.

He is back! Olivier Rommens speelde weer zijn eerste minuten voor TOP!

Foto’s: Bert van Berkum

Druk vooruit

Na een korte aftastende fase wist TOP Oss al snel veel druk te houden op de jonge Ajacieden. Dat resulteerde in de eerste helft in tal van mogelijkheden en in een doelpunt. Het doelpunt uit een corner van Dean Guezen was van absolute schoonheid. Uitblinker Jan Lammers kopte de bal met een subtiele hoofdbeweging in de verre kruising. Het doel: een snelle voorsprong, was al snel bereikt. Ook na deze treffer ontspon zich een aantrekkelijke eerste helft waarbij wij het beste spel vertoonden en de meeste kansen creëerden. De Ajacieden kwamen slechts sporadisch bij ons doel omdat wij in verdedigend opzicht continu minimaal 40 meter van ons doel vandaan konden blijven. De 1 – 0 ruststand was meer dan terecht.

Inzakken en verdedigen

Na de rust lukte het ons al snel niet meer om ver van het doel af te blijven verdedigen. We werden meer en meer teruggetrokken en bevonden ons te vaak in verdedigende stellingen. Dat zorgde grofweg voor twee ontwikkelingen: onze gasten kwamen niet of nauwelijks tot een kans, onze verdediging stond werkelijk als een huis. De andere ontwikkeling was dat wij onze spitsen onvoldoende konden bereiken en we te vaak niet goed aan de druk konden ontsnappen. Toch resulteerde dat wederom in de meeste en beste kansen voor ons. Onzorgvuldigheid en vermoeidheid in de laatste fase waren er mede debet aan dat de score  niet werd verhoogd. Dat zou op basis van het veldspel in de tweede helft ook wat geflatteerd zijn geweest. Na een avond met een te roemen strijdlust werd er door TOP Oss wederom een aansprekend resultaat behaald. Een 1 – 0 overwinning was een feit!

 

Aanstaande vrijdag spelen we om 21:00 uur uit in Deventer tegen Go Ahead Eagles.

 

Het is een feit 1-0 overwinning en de 3 punten blijven in Oss!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?