Home > TOP Oss beleeft vliegende competitiestart en laat Jong FC Utrecht kansloos
NIEUWS
TOP Oss beleeft vliegende competitiestart en laat Jong FC Utrecht kansloos
6 augustus 2022

TOP Oss heeft haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In het Frans Heesen Stadion waren de mannen van Kristof Aelbrecht Jong FC Utrecht met 3-0 de baas. Justin Mathieu was met twee doelpunten (tweemaal een penalty) van grote waarde voor zijn ploeg.

Wat een heerlijk begin van de competitie!
(Foto’s: Proshots)

Het duel begon ietwat voorzichtig, maar al snel voerde TOP Oss de druk op. In de elfde minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Stuy van den Herik bedient Margaritha, die kapt en koelbloedig afmaakt. Jong FC Utrecht kreeg op haar beurt een veelbelovende mogelijkheid via Fernandes. De buitenspeler speelde met een dubbele schaar twee Osse verdedigers uit, maar zijn schot belandde recht in de handen van doelman Alblas.

Op ongeveer een kwart van de wedstrijd brak Ladan door en werd hij neergehaald, maar scheidsrechter Rozendal liet doorspelen. Enige ogenblikken later werd diezelfde Ladan vlak voor het Utrechtse doel aan zijn shirt getrokken, waarna de arbiter de bal wél op de stip legde. Mathieu ging achter de bal staan en plaatste de bal in de rechterhoek, buiten het bereik van Calvin Raatsie. Na dit doelpunt ging het spel heen en weer, maar gebeurde er tot het rustsignaal weinig.

TOP Oss kwam sterk in de kleedkamer, maar liet Jong Utrecht steeds meer komen. Via Felicia en Leliendal kregen de Utrechtse beloften nog een tweetal kansen, maar deze waren beiden een makkelijke prooi voor Alblas. Na dik een uur spelen werd de eerste wissel aan de kant van TOP Oss doorgevoerd. Joep van der Sluijs verliet het veld voor Richie Musaba, die zijn debuut mocht maken. De Ossenaren voerden de druk steeds meer op en waren duidelijk op zoek naar een derde goal. Met nog een kwartier op de klok ging Stuy van den Herik neer in het strafschopgebied en werd de thuisploeg opnieuw een penalty toegekend. Net als bij de eerste strafschop ging Mathieu weer achter de bal staan. De Tilburger koos dezelfde hoek en liet Raatsie hiermee kansloos. In de extra tijd kreeg Jong FC Utrecht nog een megakans. Een individuele actie werd gevolgd door een schot in de lange hoek, maar spatte uiteen op de paal.

Aanstaande vrijdag speelt TOP Oss haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. Om 20.00u staan zij aan de aftrap voor het duel met Almere City FC.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?