Home > TOP Oss beleeft droomweek en boekt wéér een overwinning
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss beleeft droomweek en boekt wéér een overwinning
15 maart 2024

 

TOP Oss heeft vanavond haar tweede overwinning van de week weten te boeken. Na de driepunter in Emmen, wist de ploeg van Ruud Brood óók Helmond Sport aan de zegekar te binden. Roshon van Eijma bleek de gevierde man met een doelpunt vanaf de penaltystip. Door deze overwinning doet TOP Oss momenteel mee met de bovenste ploegen in de laatste periode!

Na een perfecte start van de vierde periode – 0-1 winst in en tegen (FC) Emmen – stond vanavond alweer de volgende wedstrijd voor de deur. Ditmaal kwam het Helmond Sport van oud-TOP Oss trainer Bob Peeters op bezoek in het Frans Heesen Stadion. Ruud Brood besloot om zijn ploeg voor deze confrontatie op twee plekken te wijzigen. Ilounga Pata en Sven Zitman vonden zich vanavond weer terug op het wedstrijdformulier, wat ten koste ging van Joshua Eijgenraam en Arthur Allemeersch.

TOP Oss was de ploeg die duidelijk het scherpst aan de wedstrijd begon. Binnen zes minuten was de eerste grote kans dan ook al een feit. Grad Damen wist een vrije trap keurig op het hoofd van Roshon van Eijma te bezorgen, die de bal op zijn beurt tegen de lat zag eindigen. Deze levendige openingsfase zette zich hierna niet voort. Na een halfuur voetballen viel er pas weer écht een kans te noteren. Het was Joshua Zimmerman die een diepe bal op wist te pakken en de weg richting het Helmondse doel besloot op te zoeken. Oog in oog met Wouter van der Steen mikte de rappe buitenspeler het leer echter naast het doel. Enkele minuten later was het wéér Joshua Zimmerman die een megakans kreeg. Hij wist zichzelf met een knappe rush vanaf eigen helft in scoringspositie te brengen, maar vond ditmaal de lat als eindstation. Even later besloot scheidsrechter Martijn Vos om te fluiten voor de rust.

Vrijwel gelijk na de pauze was het Roshon van Eijma die neergehaald werd in het strafschopgebied, waarop de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees. Het was de centrale verdediger zelf die achter de bal ging staan en feilloos binnen wist te schieten: 1-0! De volgende grote kans kwam op het conto van Joshua Zimmerman. Hij kreeg de bal goed aangespeeld van Karim Loukili, maar mikte de bal daarop nét naast. Het was in deze fase duidelijk TOP Oss dat op zoek ging naar een verdubbeling van de score. De vlak hiervoor ingevallen Arthur Allemeersch wist zijn invalbeurt bijna te bekronen met een treffer. Hij krulde de bal richting de verre hoek, maar zag de bal vlak naast de rechterpaal eindigen. In minuut 69 was het wéér TOP Oss dat gevaarlijk was. Ditmaal was het Jonathan Mulder die het doel van Wouter van der Steen onder vuur nam, maar zijn inzet nét over zag eindigen. Met nog tien minuten op de klok was het Giovanni Korte die gevaarlijk wist te worden en de bal op de paal wist te plaatsen. Scheidsrechter Martijn Vos kende na negentig minuten nog vier minuten blessuretijd toe, waardoor het nog even billenknijpen werd voor iedere TOP Oss supporter. Gelukkig hield TOP Oss stand en kon het opgelucht ademhalen!

Volgende week staat er vanwege interlandvoetbal geen wedstrijd op de planning. Op 29 vrijdag 29 maart mag de ploeg van Ruud Brood weer aan de bak. Dan wacht in Venlo het treffen met VVV-Venlo.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?