Home > Het TOP Oss x Amnesty shirt is nog tot dinsdag 16:00u te bestellen
NIEUWS
Het TOP Oss x Amnesty shirt is nog tot dinsdag 16:00u te bestellen
3 november 2022

Als er iets is dat Ossenaren van oudsher niet over hun laten gaan, is dat het uitbuiten van arbeiders. Vandaar dat TOP Oss de campagne waarin Amnesty International de FIFA en Qatar oproept om arbeiders rondom het WK in Qatar ten minste eerlijk te compenseren, van harte ondersteunt.

Het limited edition shirt waarmee we dat doen, is nog tot dinsdag 8 november, 16:00 uur, online te bestellen. De eerste partij wordt vandaag (maandag) uitgeleverd, en de tweede (en allerlaatste) partij volgt volgende week. Wacht dus niet langer als jij dit collectors item in je kast wilt hebben, én dit doel wilt ondersteunen.

Qatar, gastland van het Wereldkampioenschap voetbal in 2022, liet schitterende stadions, hotels en andere faciliteiten bouwen. Maar de arbeidsmigranten die het WK mogelijk maakten, betaalden daarvoor een hoge prijs. Ze moesten lange dagen in de zinderende hitte werken en kregen vaak te laat of helemaal niet betaald. Families van overleden arbeiders verloren hun geliefde en blijven achter zonder kostwinner. Het is hoog tijd voor Qatar en de FIFA om de uitgebuite arbeiders en hun families te compenseren.

Teken nu de petitie en roep Qatar en de FIFA op om het juiste te doen: compenseer de arbeidsmigranten die het WK mogelijk maakten.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?