Home > TOP Oss voetbalt naar voren maar komt kansen tekort in gelijkspel met ADO Den Haag
NIEUWS
TOP Oss voetbalt naar voren maar komt kansen tekort in gelijkspel met ADO Den Haag
16 december 2022
In Den Haag ging het TOP Oss van Kristof Aelbrecht de strijd aan met het ADO van voormalig bondscoach Dick Advocaat. Na een wedstrijd met weinig grote kansen gingen beide ploegen uiteindelijk met één punt richting de feestdagen.

TOP Oss begint aardig combinerend aan de wedstrijd. Na enkele momenten komt rechtsback Ilounga Pata daardoor al in positie om een voorzet te geven, maar keeper Luuk Koopmans kan deze eenvoudig uit de lucht plukken. En ook als Toshio Lake zich een kwartier later richting achterlijn knokt, levert het uiteindelijk geen schutkans op.

Een serieuzere kans dient zich kort daarop wel voor ADO aan. Joël Zwarts knalt de bal echter van dichtbij over het doel heen. De thuisploeg heeft de smaak vervolgens te pakken, en lanceert vrijwel direct een nieuwe aanval. Die eindigt met een kopbal van Malik Sellouki in de handen van keeper Thijs Jansen. De schuiver die Mario Bilate hem minuten later serveert kan de doelman evenmin verschalken, net als de halve omhaal van Finn van Breemen kort daarop.

Na die fase waarin kansen en kansjes voor de Hagenezen elkaar snel opvolgen herpakt TOP zich. De Ossenaren tikken de bal vlot rond zoekend naar een opening, en vinden deze door Delano Ladan uiteindelijk weg te steken. Helaas heft de grensrechter daarbij zijn vlag. De spreekwoordelijke brilstand blijft daardoor tot aan de rust gehandhaaft.

Wissels in de voorhoede
Beide ploegen komen wat tam de kleedkamers uit, maar na vijf minuten breek Richonell Margaret plotsklaps uit over de linkerflank. Hij speelt de bal naar Ladan die voor kan geven op de mee opstomende Thomas Beekman, waren het niet dat de vlag voor Ladan opnieuw omhoog gaat. ADO gaat aan het wisselen en de zojuist ingebracht Amar Catic geeft voor op Joël Zwarts. Diens kopbal levert goalie Jansen weinig hoofdbrekens op.

Ook de Ossenaren gaan aan het wisselen. Trainer Kristof Aelbrecht haalt Thomas Beekman en Delano Ladan naar de kant ten faveure van Arthur Allemeersch en Kyvon Leidsman. Door frisse aanvallers het veld in te sturen laat hij blijken zich niet met een punt tevreden te stellen. TOP gaat ook in de eindfase voor de volle buit. Het spel golft daarbij op en neer, zonder tot uitgesproken kansen te komen. Na 90 minuten voetbal in het Bingoal Stadion blijkt er voor beide ploegen daardoor uiteindelijk niet meer dan een gelijkspel in te zitten.

TOP Oss TV sprak na afloop met middenvelder Ömer Gündüz en hoofdtrainer Kristof Aelbrecht. Hun reacties bekijk je hieronder.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...