Home > TOP op negatieve herhaling, weer een nederlaag!
NIEUWS
TOP op negatieve herhaling, weer een nederlaag!
23 oktober 2021

Er was niemand op het pittoreske sportpark Zoudenbalch die de overwinning van Jong FC Utrecht aan zag komen. Het enige schot op goal van de thuisploeg na rust ging via het been van Jan Lammers onhoudbaar in het doel van de verder werkloze Norbert Alblas; 2-1.

TOP Oss weet ondanks de betere partij te zijn geen punten over te houden aan het duel met Jong FC Utrecht…

Het was een vermakelijke doch zeker niet geweldige wedstrijd. De goed spelende Kay Tejan miste helaas voor TOP na 5 minuten de beste kans van de gehele wedstrijd. Ook Hüseyin Dogan kreeg een prima mogelijkheid van circa 13 meter. Zijn schot was echter een te makkelijk prooi voor de doelman van Jong FC Utrecht. Jan Lammers leek prima te anticiperen op een uitstekende vrije trap en scoorde beheerst. Tot ontsteltenis van het Osse publiek werd het doelpunt afgevlagd wegens buitenspel. Deed Jong FC Utrecht dan helemaal niets? Jawel, uit een fantastische counter maakten ze van 18 meter afstand met een geweldige knal in de kruising een perfecte doelpunt! En juist voor de pauze wist Norbert Alblas een subtiel hakje nog tot corner te verwerken. Al met al een onverdiende achterstand bij rust.

Na de pauze wist de ploeg van coach Bob Peeters, getergd als zij was, er een eenrichtingsverkeer van te maken. De Utrechtenaren werden gedwongen tot verdedigen. Toch kregen we nog enkele uitgelezen mogelijkheden om te scoren alvorens een penalty in twee instanties pas tot de gelijkmaker leidde. Kay Tejan was er als de kippen bij om in de rebound een penalty van Justin Mathieu tot doelpunt te promoveren. Jong FC Utrecht wilde het spelbeeld echt wel keren maar was er, misschien wel door ons, geen moment toe in staat. Dat het uiteindelijk toch 2-1 werd hebben wij al aangegeven. In de blessuretijd maakten wij opnieuw een doelpunt maar bleek ook dit doelpunt volgens de verantwoordelijke arbitrage buitenspel te zijn.

Aanstaande woensdag speelt TOP Oss om 20:00 tegen Fortuna Sittard voor de KNVB Beker.

Aanstaande woensdag gaat TOP Oss spelen in de eerste ronde van de KNVB Beker.