Home > TOP Oss tegen Jong AZ wordt op 16 januari opnieuw gespeeld
NIEUWS
TOP Oss tegen Jong AZ wordt op 16 januari opnieuw gespeeld
23 november 2022

De Keuken Kampioen Divisiewedstrijd TOP Oss – Jong AZ wordt overgespeeld. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal bevestigd. De wedstrijd is opnieuw ingepland voor maandag 16 januari. De aftrap vindt plaats om 20.00 uur.

Het overspelen is een gevolg van een administratieve fout bij TOP Oss, betreffende de speelgerechtigheid van Toshio Lake tijdens TOP Oss – Jong AZ (2-1) van vrijdag 11 november. Lake vergaarde in de competitie tot nu toe vier gele kaarten tijdens dit seizoen. In zijn allerlaatste wedstrijd van het vorige voetbaljaar kreeg hij echter ook een kaart, en deze wordt meegenomen in het seizoen erop. De ironie wil dat de aanvaller deze gele kaart kreeg op bezoek in het Frans Heesen Stadion, toen nog in dienst van MVV. Dat maakt samen vijf gele kaarten. 

Eerder bood de club al haar excuses aan zowel AZ als de eigen supporters, sponsoren en vrijwilligers aan. Lake is nu uitgesloten voor de over te spelen wedstrijd tussen TOP Oss en Jong AZ, en is komende speelronde (11 december, thuis tegen FC Dordrecht) eveneens geschorst. Doordat de wedstrijd ongeldig is verklaard, komen alle gele kaarten in het duel TOP Oss – Jong AZ te vervallen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?