Home > Vier verdedigers, twee doelpunten, één mooie avond!
NIEUWS
Vier verdedigers, twee doelpunten, één mooie avond!
11 november 2022

Met een flitsende openingsfase zorgde TOP Oss eindelijk weer voor een feestje in het Frans Heesen Stadion. Twee doelpunten voor rust bleken uiteindelijk voldoende om Jong AZ met 2-1 te overklassen.

Thomas Beekmaaaaaaaaaan!!

Met 140 jeugdspelers van de Osse amateurclub RKSV Margriet op de tribunes, zat de sfeer er van meet af aan lekker in. Zeker toen deze jonge supporters in de tweede minuut al op een treffer van thuisploeg werden getrakteerd. Toshio Lake speelde de bal naar de mee opkomende Joep van der Sluijs, die deze in oog in oog met keeper Sam Westerveld in de verre hoek peerde: 1-0! Twee minuten later meldde de excellerende Van der Sluijs zich alweer in het strafschopgebied, maar ditmaal zeilde zijn schot nipt over het doel heen.

Daarmee waren de aanvallende ambities van de Ossenaren zeker niet getemperd. Richonell Margaret bewees tegen zijn oude ploeg dat zij voor hem op moesten passen door zich een weg naar voren te dribbelen, waar hij het leer vervolgens in het zijnet schoot. Na deze swingende openingsfase waren de Alkmaarders goed wakker geschud, en begonnen zij effectiever druk te zetten. De vrijgespeelde Yusuf Barasi had na een kwartier de bal bijna voor het inprikken, maar de scherp uit zijn doel komende doelman Thijs Jansen maakte het hem onmogelijk een goede hoek te kiezen.

Fris en initiatiefrijk
In de 25ste minuut voetbalde TOP ineens weer onder de druk van de bezoekers uit. Na een aantal vlotte combinaties leek Lake met een pass op Margaret voor zijn tweede assist te tekenen. Diens schot kaatste echter af, maar kon bij de tweede paal beheerst binnen worden geschoten door Thomas Beekman. Hij bekroonde zo zijn basisdebuut in het Osse rood-wit met zijn eerste treffer voor TOP. De beslissing van trainer Kristof Aelbrecht om weer met vier verdedigers in plaats van vijf te spelen, pakte tot aan de rust ijzersterk uit. Het spel was fris, en zat vol initiatief en speelplezier.

Na rust kregen de Ossenaren het moeilijker. Een afstandsschot van de zojuist het veld in gestuurde Soulyman Allouch sneed onverwachts door de defensie heen, verraste keeper Jansen, en deed de aansluitingstreffer loepzuiver achter hem landen: 2-1. In de eindfase drukten de Alkmaarse beloftes TOP continu naar achteren, vastbesloten om geen punten te morsen in Oss. Minuten voor het einde dacht Allouch zelfs de score gelijk te trekken. De grensrechter gaf echter aan dat hij dat niet vanuit een geoorloofde positie deed: de vleugelspits stond buitenspel. De Osse equipe hield de rug vervolgens recht tot aan het laatste fluitsignaal, en sleepte zo een even zwaarbevochten als verdiende zege over de streep.

Trainer Kristof Aelbrecht, basisdebutant (en doelpuntmaker) Thomas Beekman en rechtsback Ilounga Pata bespreken de 2-1 overwinning in de video hieronder.